Vatandaşın içi rahat edecek

Artık en yakın baz istasyonunun elektromanyetik ölçüm değerleri internetten öğrenebilecek

Vatandaşın içi rahat edecek

  • BTK Başkanı Tayfun Acarer, Kurum veri tabanında kayıtlı tüm baz istasyonlarının elektromanyetik alan ölçüm değerlerinin kamuoyuna açıklanması için çalışma başlattıklarını söyledi.
  •  İsteyen bütün vatandaşların e-devlet portalı üzerinden kendilerine en yakın baz istasyonunun elektromanyetik alan ölçüm değerini görebileceği ifade edildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Acarer, Türkiye'de kurulu bütün baz istasyonlarının elektromanyetik alan ölçümlerinin yapıldığını ve tüm ölçüm sonuçlarının Kurumun veri tabanında mevcut olduğunu söyledi.

Baz istasyonları ile ilgili Kuruma yapılan şikayetlerin incelenmesi sonucunda, gelen şikayetlerin çoğunun baz istasyonlarının izinsiz kurulduğu veya kurulan baz istasyonlarının ölçümlerinin yapılıp yapılmadığı yönünde olduğunu vurgulayan Acarer, bunların asılsız iddialar olduğunu, izinsiz ve ölçümü yapılmayan baz istasyonlarının kurulumuna ve işletilmesine izin verilmediğini belirtti.

Vatandaşların daha şeffaf bir şekilde bilgilendirilmesi amacıyla Kurum veri tabanında kayıtlı tüm baz istasyonlarının elektromanyetik alan ölçüm değerlerinin kamuoyuna açıklanması için çalışma başlattıklarını kaydeden Acarer, çalışmanın kısa bir süre içerisinde sonuçlandırılacağını ve isteyen bütün vatandaşların e-devlet portalı üzerinden kendilerine en yakın baz istasyonunun elektromanyetik alan ölçüm değerini görebileceğini ifade etti. BTK Başkanı Acarer, bu şekilde baz istasyonlarına ilişkin vatandaşların endişelerinin kısmen giderilebileceğini belirtti. 

AA
<< Önceki Haber Vatandaşın içi rahat edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER