Yeni Akit, yalan haberde kendisiyle zirve yarışında!

Akit bu kez veda yemeğini ‘parelel toplantı' yaptı. Tahmin edeceğiniz gibi yine yalanları ortaya çıktı.

Yeni Akit, yalan haberde kendisiyle zirve yarışında!

Bilecik Sivil İnisiyatif Grubu, Akit gazetesinde çıkan “Oya Yeminli İpotek”, “Bilecik'te Paralel Toplantı” haberlerinin asılsız olduğunu belirten bir basın açıklaması yayınladı. Haberde camiaya ait bir okulda kendilerine AK Parti'ye oy vermeyin baskısı için toplandıkları belirtilen bürokratların aslında bir veda yemeği için bir araya geldiği belirtildi.

Basit bir toplantıdan fırtına koparıldığını belirten İnisiyatif Grubu, asıl paralelliğin Bilecik'te bir rant paralelliği olduğunu söyledi. Bilecik'te bazı kurumların müdürleri ile dirsek temasında olan firmaların malvarlığındaki artışa dikkat çekilirken, Bilecik'teki paralel yapılanma iddialarının rant ilişkilerini kapatmak için ortaya atıldığını belirtti. Açıklamada, “Son dönemde Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısının İl Genel Müdürü olarak atanacağı iddialarının gündeme geldiği noktada bunların olması manidardır." denildi.

“Buradan sayın Fahrettin Poyraz'a, Sayın Selim Yağcı'ya, Sayın Ramazan Kurtulmuş'a Sayın İl Genel Sekreteri Halis Nalbant'a, Sayın Süleyman Şişman'a sayın diğer müdürlerimize sormak istiyoruz. Sizin çocuklarınız bu okullarda okumadı mı?” ifadelerine yer verilen açıklamada, kendilerinin de zaman zaman bu okulda toplandıkları belirtilirken, “şimdi ne oldu da kendi katıldığınız toplantılar suç oldu?” denildi.

İstanbul Bilecikliler Derneği Başkanı İbrahim Yılmam ile, Büyük Birlik Partisi Eski MKYK Üyesi Fevzi Bubilik'in imzasıyla, yapılan basın açıklamasında “Varsa bir paralel yapı cezasını çeksin. Ama basit bir olayla insanların kendi hatalarını örtmeye çalışmalarını bir Bilecik Sevdalısı olarak kabul etmiyoruz.” ifadelerine yer verildi.
<< Önceki Haber Yeni Akit, yalan haberde kendisiyle zirve yarışında! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER