Yeni TİB Başkanı'nın ilk icraatı şaşırttı!

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda sürpriz bir gelişme daha yaşandı. İddia o ki, TİB'in yeni başkanının ilk icraatı: 'Başka dinlenen var mı? araştırması'..

Yeni TİB Başkanı'nın ilk icraatı şaşırttı!


Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın, kısa adıyla TİB'in başkanı değişti. İddialara göre yeni başkanın ilk işi Yolsuzluk ve Rüşvet Soruştuması'nda gözaltına alınan şüphelilerden başka kimlerin dinlendiğini araştırmak oldu.

Savcılık soruşturma kapsamında mahkemeden şüphelileri dinleme iznini aldı. 15 ay süren soruşturmada teknik takip ve telefon dinlemeleri de TİB aracılığıyla yapıldı.

15 ayın sonunda Soruşturma operasyona dönüştü. Operasyon gündeme bomba gibi düştü. Operasyonun ardından başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde adeta cadı avı başlatıldı. Bir çok emniyet amiri ve daire başkanı görevden alındı. 

Görevden almalar bununla sınırlı kalmadı, yasal dinlemelerin merkezi olan TİB'in başkanı da değişti. Bu kritik göreve Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan (MİT) görevlisi Ahmet Cemaleddin Çelik atandı. 

İddilara göre Ahmet Cemaleddin Çelik'in ilk icraatı yolsuzluk soruşturması ile bağlantılı dinlemeleri incelemeye almak oldu. Çelik'in soruşturma sürecinde gözaltına alınanlardan başka dinlenenlerin olup olmadığını tespite çalıştığı öne sürülüyor.
<< Önceki Haber Yeni TİB Başkanı'nın ilk icraatı şaşırttı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER