Yol haritası belirlendi, Ankara'yı yerinden oynatacak!

Taraf'ın iddiasına göre, yeni yol haritası belirleyen AK Parti, kendisini destekleyen basında yayımlanması için haber servisine başladı.

Yol haritası belirlendi, Ankara'yı yerinden oynatacak!

  • Turizm Bakanı Ömer Çelik, konuşma ve haber metinlerin hazırlanmasına katkı sağlayacak
  • AK Parti yöneticilerinin katıldığı zirvede, bundan sonra izlenecek yol haritası belirlendi. 
  • Özel ekibin gazeteler için konuyla ilgili haber hazırlaması öngörüldü.

Taraf Gazetesi'nden yine çok konuşulacak iddia. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen ve dört bakanın isminin karıştığı “Büyük Rüşvet Operasyonu” sonrasında AK Parti’nin izleyeceği yol haritası netleşti.

AK Parti, yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarına karşı “psikolojik harp” olarak nitelendirilecek bir dizi uygulamayı hayata geçirme kararı aldı. Buna göre, Kültür Bakanı Ömer Çelik’in başında olduğu bir ekip hükümete yakın gazetelere servis edilmek üzere haber metinleri yazacak.

ZİRVEDE KONUŞULDU

Taraf’ın hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, aralarında Akşam, Star ve Yeni Şafak’ın da olduğu basın organlarının geçen Cumartesi günü ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone’yi hedef alan başlıklarla çıkması, AK Parti yönetiminin aldığı “psikolojik mücadele” kararının yansıması.

Başbakan Erdoğan başkanlığında geçen hafta yapılan ve bazı bakanlar ile AK Parti yöneticilerinin katıldığı zirvesinde, bundan sonra izlenecek yol haritası belirlendi. Zirvede, AK Parti’ye yıllarca destek veren muhafazakâr kesimin, rüşvet operasyonundan etkilenme ihtimalinin yüksek olduğu yönünde görüş birliğine varıldı. Bu kesimin, yolsuzluk iddialarından etkilenmesinin önüne geçmek için bir dizi çalışmanın hayata geçirilmesi kararlaştırıldı. Zirvede alınan kararların bazıları şöyle:

BAŞBAKANLIK AJANSI

Zirvede, Erdoğan’ın metinlerini yazan ekibin güçlendirilmesi ve bu ekibin gazeteler için konuyla ilgili haber hazırlaması öngörüldü. Kulislerde dolaşan bilgilere göre, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, konuşma ve haber metinlerin hazırlanmasına katkı sağlayacak. Çelik, ekibin başında olacak ve zorunlu olmadıkça Ankara’dan ayrılmayacak. Olağanüstü durumlarda strateji geliştirecek. Başbakan’a yakın olarak bilinen Mustafa Varank, Ertan Aydın, Aydın Ünal gibi isimler de, çekirdek ekibin ana unsurları olacak. Haber metinlerini bu ekip yazacak.

4 GAZETE AYNI MANŞETLE ÇIKMIŞTI
21.12.2013 tarihinde 4 gazetenin manşetinin aynı olması dikkat çekmişti. Akşam, Yeni Akit, Star ve Yeni Şafak Gazetelerinin manşetlerinde aynı gün çıkan ve "operasyonun arkasında ABD var" izlenimi verilen haberler kafaları karıştırmıştı. ABD'den yapılan açıklama sonrası haberin gerçek olmadığı ortaya çıkmış ama kimin servis ettiği anlaşılmamıştı. 

ABD YALANLAMIŞTI
ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, bu gazetelerde yer alan haberlere ilişkin ABD'nin Ankara Büyükelçiliği resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kendisine atfetilen "İran'a uyguladığımız ambargoyu Halk Bankası ile kaldırdılar. Bunu engellemek için harekete geçtik. Bugünden sonra bir imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz" şeklindeki ifadeleri "yalan ve iftira" olarak nitelendirmişti.
<< Önceki Haber Yol haritası belirlendi, Ankara'yı yerinden oynatacak! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER