Yollar kapandı, sürücüler mahsur kaldı, seferler iptal oldu

İstanbul’da devam eden yoğun kar yağışı bir çok yerde hayatı olumsuz etkiledi.

Yollar kapandı, sürücüler mahsur kaldı, seferler iptal oldu

Teller karayoluna devrildi. Ankara istikameti tamamen kapandı. Sürücüler yaklaşık 4 saat araçlarında mahsur kaldı.

Saat 04.00 sıralarında E-5 Karayolu Ankara istikametinde otoyolun üzerindeki yüksek gerilim hattına bağlı olan teller koptu. Elektrik telleri hareket halindeki otomobillerin üzerine devrildi. Otoyolda tamamen trafik durdu. Görevliler, olay yerine gün aydınlanınca geldi. Tellerin kaldırılması için çalışmalar başlatıldı. Saat 07.30 sıralarında trafik kısa bir süreliğine açıldıysa da tellerin kaldırılması için yol yeniden kapatıldı.

Yaklaşık 4 saattir aracın içinde beklemek zorunda kaldıklarını belirten sürücüler, olay yerine gelmeyen yetkililere tepki gösterdi. Kurtarma ekibinin daha yeni geldiğini belirten İbrahim Akkaş, “Yakıtlarımız bitti. Mahsur kaldır. Kabus gibi bir şeydi. E-5 Karayolu tamamen kapandı. Daha yeni trafik açıldı” dedi. Kabloların birden düştüğünü aktaran Hasan Şenbülbül ise, "4-5 saattir buradayız. Araba soğuk zaten. İçerisi buz gibi. Kemiklerim dondu" ifadelerini kullandı. Otoyol, saat 08.30 sıralarında açıldı. Ancak yan yoldaki çalışmaların bir süreliğine daha devam edeceği öğrenildi.   

TEM’de mahsur kalan TIR sürücüleri geceyi araçlarında geçirdi

İstanbul’da devam eden yoğun kar yağışı sebebiyle trafiğe kapanan TEM otoyolu Edirne istikameti, gece boyunca açılamadı. Yaklaşık 12 saattir kontak kapatarak yolda kalan TIR sürücüleri, geceyi araçlarının içinde uyuyarak geçirdi. Mahmutbey gişelerde ise belediye ekiplerinin yolu açma ve kara gömülen TIR’ları çekici yardımıyla çekme çalışmaları devam ediyor.

İstanbul’da gece boyunca aralıksız devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Dün öğleden sonra tamamen kapanan TEM otoyolu trafiği gece boyunca açılamadı. Yolun trafiğe açılmasını bekleyen TIR sürücüleri, geceyi araçlarında geçirdi. Gişelerin kapalı olması sebebiyle Mahmutbey gişelerden Tekstilkent kavşağına kadar yaklaşık 10 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu. Gişelerde çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, çekiciler yardımıyla kara gömülen TIR’ları çekerek gişelere kadar götürdü.

TIR sürücüleri, geceyi araçlarında geçirdiklerini ve yolun açılmasını beklediklerini söyledi. Ekiplerin yolu açma çalışmaları sürüyor.

Kar deniz ulaşımını durdurdu

Marmara Bölgesi’nde etkili olan kar yağışı sebebiyle deniz ulaşımı durma noktasına geldi. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ile Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) çok sayıda seferi kar sebebiyle iptal etti.

İDO’nun resmi internet sitesinden duyurduğu sefer iptalleri şunlar:
07.00 Yenikapı - Bandırma Hızlı Feribot seferi
07.30 Bursa - Yenikapı Hızlı Feribot seferi
07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü seferi
18.30 Bostancı - Yenikapı - Bandırma Deniz Otobüsü seferi

BUDO'nun resmi internet sitesinden duyurduğu sefer iptalleri şunlar:
07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) seferi
10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
12:00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
12.30 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi


THY öğleden sonraya kadar tüm iç hat uçuşlarını durdurdu

Türk Hava Yolları (THY), tüm iç hat seferlerini öğleden sonraya kadar durdurduğunu açıkladı. Dış hat seferlerinin de yüzde 80’inin iptal edildiğini belirten THY, öğleden sonra seferlerle ilgili açıklama yapılacağını duyurdu.
 
İstanbul'da 2 gündür etkili olan kar yağışı deniz, kara ve hava ulaşımını engelledi. THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı çıkışı tüm iç hat seferlerinin bugün öğleden sonra yapılacak ikinci bir duyuruya kadar iptal edildiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, dış hat seferlerinin de yüzde 80 oranında durdurulduğu kaydedildi.

<< Önceki Haber Yollar kapandı, sürücüler mahsur kaldı, seferler iptal oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER