Zamanlaması dikkat çeken kritik atama!

Emniyet ve Maliye’de cadı avına dönüşen tasfiyeler devam ederken kritik kurumlardaki yönetimler yeniden dizayn ediliyor.

Zamanlaması dikkat çeken kritik atama!


MİT, Emniyet ve Jandarma istihbaratlarının telefon dinleme izinlerini hukuka uygun yerine getirme yetkisini elinde bulunduran Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB), MİT görevlisi Ahmet Cemaleddin Çelik atandı. Bakan çocuklarının adının da geçtiği yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan iki gün sonra imzalandığı vurgulanan atama kararnamesi dün Resmi Gazete’de yayımlandı. TİB başkanlığını 7 buçuk yıl yürüten Fethi Şimşek geçen yıl Ankara cumhuriyet başsavcısı olmuş, yerine vekaleten Osman Nihat Şen atanmıştı.

İletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınmasının hukuka uygun yapılmasını sağlamakla görevli olan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na yeni atanan Ahmet Cemaleddin Çelik, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü’nde çalışan Çelik, ardından Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü’ne geçti. Burada, uzman, daire başkanı ve genel müdür vekilliği görevlerinde bulundu. 2012 yılından beri MİT’te çalışan Çelik’in Müsteşar Hakan Fidan’a yakın olduğu belirtiliyor. TİB, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) içinde faaliyet gösteriyor. Bünyesinde MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın ilgili birimlerinden birer temsilci bulunuyor. TİB’in önceki Başkanı Fethi Şimşek hukukçu kökenliydi. Şimşek ayrıldıktan sonra vekaletle bu görevi sürdüren Doç. Dr. Osman Nihat Şen de Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunu.

Bu arada yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında karaparayla ilgili trafiği ortaya çıkaran Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK) Başkan Yardımcısı Faruk Elieyioğlu da görevden alınmıştı. Maliye Bakanlığı’na vergi başmüfettişi olarak atanan Elieyioğlu’nun kararnamesi de Resmi Gazete’de yayımlandı. Operasyonun hemen ardından emniyette başlatılan tasfiyeyle görevden alınan Elieyioğlu’nun, tutuklu İran asıllı işadamı Reza Zerrab’ın para trafiğini ortaya koyan raporu hazırladığı ifade ediliyordu.
<< Önceki Haber Zamanlaması dikkat çeken kritik atama! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER