TAKSİM'DE BÜYÜK AYIP - FOTO

DİSK ve KESK üyeleri 1977 olaylarının ardından 32 yıl sonra ilk kez Taksim'e girdiler. Taksim'e giren gruba polis henüz müdahale etmedi.

<b>TAKSİM'DE BÜYÜK AYIP - FOTO</b>

Taksim'de 1 Mayıs kutlamaları sırasında Atatürk'e yapılan çok büyük saygısızlık... 32 yıl sonra Taksim'de girmelerine müsade edilen sendikalar ve beraberindekiler Taksim anıtı üzerine bayrak ve afişlerle çıkarak çelenk bırakmak yerine heykelin üzerinde gövde gösterisi yaptı. Atatürk heykeli üzerine çıkanlar çevrede bulunanlar tarafından tepkiyle karşılandı. Öte yandan Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu ve beraberindekiler 1 Mayıs kutlamaları çerçevesinde Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Sendika üyleri çelenk bıraktıktan sonra basın mensuplarına poz verdiği sırada da bir kişi anıtın üzerine çıkarak üzerinde Che guevara resminin bulunduğu bir tişörtü anıttaki heykelin üstüne asmaya çalışması da tepki topladı. Çeşitli sloganların atıldığı, Atatürk anıtına çelenk koymaktan ziyade sanki bir zafer kazanılmış, sanki bir yer fethedilmiş gibi görüntüler kaydedildi Taksim'den..

TAKSİM'DE ATA'YA BÜYÜK SAYGISIZLIK - FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Sloganlar eşliğinde ilerleyen ana korteje güvenlik güçleri de eşlik ediyor. Kontrollü olarak ilerleyen kortej için polis, Harbiye tarafındaki bir kısım bariyeri açtığı gözlemlendi. Buna karşın, ara sokaklara atılan gaz nedeniyle ana kortej etkilenmeye devam ediyor. Kortejdeki birçok kişi ağızlarını ve burunlarını kapatarak yürüyüşünü sürdürüyor. Çeşitli partilere mensup milletvekilleri de grubun ön tarafında yürüdüğü görülürken, katılımın diğer sendikaların gösterilene oranla kalabalık olduğu gözlemlendi. 1977 olaylarından bu yana en fazla kalabalık şu anda 1 Mayıs'ta Taksim'e girişin yapmış oldu. İLGİLİ HABERLER:

BU FOTOĞRAFLAR 1 MAYIS'TA ÇEKİLDİ

1 MAYIS'IN EN KORKUNÇ ANI - İZLE

PROVOKATÖRLERE POLİS MÜDAHALESİ - İZLE

TAKSİM MEYDANI'NDA SON DURUM

<< Önceki Haber TAKSİM'DE BÜYÜK AYIP - FOTO Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER