Güney Kore'den Filistin'e 5,5 milyon dolarlık insani yardım


Güney Kore, ülkeyi ziyaret eden Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a 5,5 milyon dolarlık insani yardım sözü verdi.

Önceki günlerde, Uzakdoğu ülkelerine resmi ziyaret gerçekleştiren Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas dün Güney Kore'ye geldi. Abbas bugün ise Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ile görüştü. Toplantıda Devlet Başkanı Park, Filistin'in sorunlarını barışçıl bir şekilde çözülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi. Filistin'e 5,5 milyon dolar yardım sözü veren Park, hükümetin yardımlara devam edeceğini kaydetti. Abbas ise yapılan yardımlara teşekkür ederek kısa sürede gelişen Güney Kore'nin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini ifade etti.

Görüşmede ayrıca iki lider ülkelerindeki sorunları müzakere etti. Park Geun-hye, Kuzey Kore'nin nükleer denemeleri ve uzun mesafeli füzelerinden bahsetti. Park, uluslararası arenada birleşerek Kuzey Kore'ye cevap verilmesi gerektiğini de iletti. Abbas ise Kuzey Kore'nin yaptığı provakatif hareketleri asla kabul etmediklerini, uluslararası arenada gereken bütün destekleri vereceklerini söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, terör ve şiddete karşı olduklarını vurguladı. İsrail ile aralarındaki sorunlara dikkat çeken Abbas, Filistin'deki toprak problemlerinden de bahsetti. Buna karşılık Park Geun-hye, Filistin ve İsrail arasındaki sorunların en kısa zamanda çözülmesini temenni ettiğini bildirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Güney Kore'den Filistin'e 5,5 milyon dolarlık insani yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER