Gürsu TOKİ'de yol yok, güvenlik yok, sağlık ocağı yok


BURSA (CİHAN)- Bursa'da, Gürsu Dışkaya mevkiinTOKİ tarafından yaptırılan evlerinde oturan 730 hane, yol, güvenlik sorunları ile boğuşuyor. TOKİ sakinleri ile görüşen CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, insanların, ulaşım, sağlık ocağı, okul, güvenlik gibi bir çok hizmetten yoksun olduğunu söyledi.

Tayan'ı karşılarında gören vatandaşlar, şunları dile getirdi: "Bize çok şey vaat ettiler. Biz de bu vaatlere inandık, buradan konut aldık. 20 bin konuttan 1934'ü tamamlandı ve 730 aile yerleştik. Buradaki yaşam zorluğu sebebiyle yerleşenlerin çoğu geri dönüyor. Sağlıklı olmayan 18 km'lik bir yoldan gelip gidiyoruz, suyumuz kireçli, içilmiyor, pazar yerimiz yok, belediye otobüsümüz yok, güvenlik-asayiş karakolu yok, lisemiz yok, okullarda öğretmenler durmuyor, fabrikalarda çalışan eşlerimiz gece saat 24.00'ten sonra Gürsu'dan evlerine gelemiyor. Burası kuş uçmaz kervan geçmez bir uzay istasyonu gibi. Büyükşehir Belediye Başkanı bugüne kadar buraya hiç gelmedi."

"BURULAŞ, YOLLARDA CAN GÜVENLİĞİ YOK DİYE OTOBÜS KOYMADI"

İlgilileri bu bölgeye gelerek buradaki acı ve yaşanmaz durumu görmeye davet eden Gürsu TOKİ sakinleri, "BURULAŞ'a ulaşım için müraacat ettik. Gelen cevap yürekler acısıdır. BURULAŞ mevcut yolda can güvenliği olmadığı için otobüs seferi koyamayacağını dair yazılı bir cevap verdi. Bu nasıl iştir? Dağ başına ev yaparken buranın yolunu, suyunu düşünmediler mi? Allah rızası için ilgililerden sesimize kulak vermesini rica ediyoruz." diye konuştu.

TOKİ sakinlerinin şikayetlerini dinleyen Turhan Tayan, konuyu kamuoyuna yansıtacağını ve ilgilileri uyaracağını ifade etti. 5 Kasım 2014 tarihinde Başbakan Davutoğlu'na verdiği soru önergesiyle Gürsu TOKİ'deki sorunları sorduğunu hatırlatan Tayan, Başbakan'dan 'Bu konular büyükşehir belediyesinin ve TOKİ'nin sorumluluğundadır' cevabını aldığını söyledi. Tayan, Gürsu TOKİ'nin sorunlarının takipçisi olmaya devam edeceğini kaydetti.
CİHAN
<< Önceki Haber Gürsu TOKİ'de yol yok, güvenlik yok, sağlık ocağı yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER