'Hakaret' soruşturmasından onlar da kurtulamadı

Cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler de 'hakaret' soruşturmasından kurtulamadı...

'Hakaret' soruşturmasından onlar da kurtulamadı

Cumhurbaşkanı'na “hakaret ve iftira” iddiasıyla açılan soruşturma ile davaların sayısı artıyor. Cumhurbaşkanı'na hakaret soruşturmaları, tutuklu ve hükümlüleri de etkilemeye başladı. Bu çerçevede, bazı tutuklu ve hükümlüler hakkında da cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma açılmaya başlandı.

Bu ilginç soruşturmalarından birisi de, halen Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan M.M. isimli vatandaş hakkında açıldı. Hükümlü M.M.'nin iddiasına göre olay şöyle gelişti:

“SURUÇ İÇİN SUÇ DUYURUSU YAPILDI”

Taraf Gazetesi'nin haberine göre, aralarında M.M.'nin de yer aldığı bir grup hükümlü, çözüm sürecinin bozulmasına yol açan Suruç katliamı için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na avukatları aracılığı yapılan suç duyurusunun işleme konulmasını bekleyen hükümlüler, ilginç bir durum ile karşı karşıya kaldılar. Devlet yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunan bir grup hükümlü hakkında devlet büyükleri hakkına hakaret ve iftira etmekten soruşturma açıldı. Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na 10 Eylül 2015 tarihinde hükümlülerin ifadesini, telekonferans yöntemi ile aldı. Hükümlüler, Suruç ve çözüm süreci konusunda işlem yapılmasını beklerken, bu kez yeni bir soruşturma ile karşı karşıya kaldılar. Şimdi ise savcılığın haklarında dava açıp açmayacağını beliyorlar.

SAVUNMA İÇİN BELGE

Olay, hükümlülerin bazı gazetelere ve sivil toplum örgütlerine konuyla ilgili olarak mektup göndermesinin üzerine ortaya çıktı. Hükümlüler, savunma için bilgi ve belge bulmakta zorlandıklarını belirterek, haklarında açılan hakaret ve iftira soruşturmasında kullanılmak üzere bilgi talebinde bulundular. Hükümlerin, bazı barolardan ve avukatlardan hukuk desteği istediği öğrenildi.
<< Önceki Haber 'Hakaret' soruşturmasından onlar da kurtulamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER