Hakim Karanfil, kızına 7 aydır uygulanan kayıt çilesini yargıya taşıdı


Yargıtay ve Sulh Ceza eski Hakimi Kemal Karanfil, Eskişehir Fen Lisesi'nde okuyan kızının Zonguldak Fen Lisesi'ne nakil talebinin boş kontenjan bulunmadığı gerekçesiyle kabul edilmemesini mahkemeye taşıdı. Hakim Karanfil, Ayşe'nin 7 aydan bu yana kayıt talebinin ilgili okulca reddi kararının iptali ve yürürlüğünün durdurulması için İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Oğlunun tedavisi sürerken kış ortasında görev süresi dolmadan Eskişehir Sulh Ceza Hakimliğinden kendi isteği dışında Zonguldak Adliyesi'ne atanan Hakim Kemal Karanfil, kızıyla ilgili yaşadığı kayıt çilesini yargıya taşıdı. Hakim Karanfil, Eskişehir Fen Lisesi'nde okuyan kızı Ayşegül'ün kaydını 7 aydır Zonguldak Fen Lisesi'ne aldıramayınca çareyi mahkemeye başvurmakta buldu. Tüm başvuruları okul yönetimince 'kontenjan yok' denilerek geri çevrilen Hakim Karanfil, ilgili okulca reddi kararının iptali ve yürürlüğünün durdurulması için Zonguldak İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Hakim Karanfil, kızıyla ilgili başlattığı hukuk mücadelesini sosyal paylaşım sitesi Facebok'tan duyurdu.

Hakim Karanfil, başvurusunda, Zonguldak'a tayin edilmesiyle, kızının 3 yıl dershaneye giderek ve geceli gündüzlü çalışarak kazandığı Eskişehir Fen Lisesi'nden ayrılmak zorunda kaldığını vurguladı. Kızının Zonguldak Fen Lisesi'ne naklinin yapılması için 27 Şubat ve 27 Temmuz tarihlerindeki başvurularının, okulda boş kontenjan bulunmadığı gerekçesiyle geri çevrildiğini kaydetti. Başvurusunda, "Anayasa'nın 41. maddesine göre aile toplumun temeli olup, aile bireylerinin birliği, bir arada yaşamaları esastır." diyen Hakim Karanfil, 15 yaşındaki kızımın tek başına Eskişehir'de kalamayacağı, ailesinin bulunduğu yerde okuma ve ikamet hakkı olması nedeniyle, talebinin ailesini ve kendisini mağdur ettiğini dile getirdi.

Kızının okuduğu okulun puanın başvuru yaptığı okulun puanından daha üstün olduğunu aktaran Hakim Karanfil, "Kendi isteğimizle tayin olmadığımız gibi, Zonguldak Fen Lisesi'nin seviye puanı, kızımın kazandığı Eskişehir Fen Lisesi'nin 20 puan altında yer almaktadır. Devlet re'sen tayin ettiği memuru veya hakimin çocuklarının eğitiminin aksamaması, ilköğretim ve lise çağındaki çocuklarının, ailesinin yanında okuması için gerekli önlemleri alır. Bunun için gerekiyorsa okullarda belli kontenjanlar ayrılmalı. 'Kontenjan yok' denilerek çocuğun açıkta bırakılması veya başka bir ile gitmeye zorlanması hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmaz. Sonuç olarak, kızımın Zonguldak Fen Lisesi'ne naklinin yapılamayacağına ilişkin işlemin iptali ve yürütmesinin durdurulmasını arz ederim." ifadesini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Hakim Karanfil, kızına 7 aydır uygulanan kayıt çilesini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER