Hamaney: Nükleer anlaşmanın ağır bir bedeli oldu


İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye bir mektup göndererek, nükleer meseledeki kazanımların direnişle elde edildiğini belirtti.

Resmi haber ajansı IRNA'nın aktardığına göre Ayetullah Hameney, zalimce yaptırımlar karşısında İran halkının gösterdiği direnişin bir sonuca varması ve nükleer müzakerelerde yardımda bulunanlar ile nükleer bilim adamlarının sarf ettiği çabalar neticesinde karşı tarafların geri çekilmesinden duyduğu mutluluğu ifade etti ve bazı hususlarda Cumhurbaşkanı Ruhani'nin dikkatini çekti.

Bunlardan birincisini ise "Karşı tarafın da taahhütlerine bağlı kalması konusunda dikkatli olunuz. Amerikan yetkililerin son üç dört gün içerisinde yaptığı açıklamalar şüphe uyandırmaktadır." diye özetledi.

Ülke ekonomisin geliştirilmesi ve halkın geçim şartları için sırf yaptırımların kaldırılmasının yeterli olmadığını da belirten Ruhani, "Bu anlaşmanın bedeli ağır olmuştur. Bu gerçeği inkar etmeye ve bu anlaşmayı Batı'ya borçlu göstermeye çalışan yazılar ve açıklamalar İran halkının görüşleriyle örtüşmüyor." ifadelerini kullandı.

Hamaney, "Bu kadar kazanım, zorba ve müstekbir cephe karşısında direnişle elde edilmiştir. Biz bunu İran İslam Cumhuriyeti gelişmeleri ve olaylarında büyük bir ders olarak bilmeliyiz.. Bu konu ve diğer konularda müstekbir hükümetler, özellikle de Amerika'nın verdiği sözleri tutmaması konusunda gaflet etmeyiniz." uyarılarında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Hamaney: Nükleer anlaşmanın ağır bir bedeli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER