Harms'tan KOZA tepkisi: Erdoğan'ın stratejisi çok çirkin


AP Yeşiller Grubu Eşbaşkanı Rebecca Harms, AKP iktidarını sert şekilde uyararak "Türk hükümetine çok kuvvetli şekilde muhalif basını boyunduruk altına alma stratejisine son verme çağrısı yapıyorum." dedi.

Türkiye'deki durumun yakından takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Harms, "Türkiye'ye AB'den özel bir heyet gönderilmesi ve bu heyetin özellikle muhalif medyanın durumu ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmesi fikrini destekliyorum." dedi.

Basın özgürlüğünün, demokrasilerin temel değerlerinden olduğunu vurgulayan Rebecca Harms, Koza-İpek Grubu'na yapılan baskını, "AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kafasında muhalif basını susturma fikrinin olduğu ve şimdi bunun gerçekleştirilmekte olduğunu gösteren bir gelişme daha." sözleriyle değerlendirdi.

BASININ SUSTURULMASI, HİZMET MEDYASIYLA DURMAYACAK

Avrupa Birliği'nin, demokratik bir seçim sürecinde muhalif medyayı susturmanın kabul edilemez olduğunu gerçekten açık bir şekilde ortaya koyması gerektiğini vurgulayan Harms, "Türkiye'ye Temmuz ayında yaptığım son ziyarette bütün muhalif medyanın, Sayın Erdoğan'ın eleştirel medyayı susturma stratejisinden derin bir korku duyduğunu anladım." şeklinde konuştu.

Medyayı susturma sürecinin Hizmet Hareketi'ne yakın basın kuruluşlarına yapılanlarla sona ermeyeceğini ifade eden Harms, "Öyle anlaşılıyor ki Sayın Erdoğan, son milletvekili seçimlerindeki mağlubiyeti hazmedemedi. Şimdi erken seçimlerde daha iyi bir sonuç almaya çalışıyor. Ama izlediği strateji çok çirkin. Türkiye'de demokratik toplumun, Sayın Erdoğan'ın bu zayıf stratejisinden daha güçlü olduğunu umut ediyorum." ifadelerini kullandı.

Rebecca Harms, Diyarbakır'da 3 İngiliz gazetecinin Türk yetkililer tarafından hem IŞİD hem de PKK ile birlikte çalışmakla suçlanmasını 'tamamen saçma' diye nitelendirdi ve gazetecilerin tutuklanmasının da özgür basına yönelik başka bir tehdit olduğunu ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Harms'tan KOZA tepkisi: Erdoğan'ın stratejisi çok çirkin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER