Hasan Palaz'a 'böcek' davasından tahliye


Aralarında TÜBİTAK eski başkan yardımcısı ve BİLGEM eski başkanı Hasan Palaz'ın da bulunduğu 3 sanık, Böcek Davası'na ilişkin hazırlanan raporun sahte olduğu gerekçesi ile açılan davadan 100 bin TL kefalet karşılığı tahliye edildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanıklar TÜBİTAK eski başkan yardımcısı ve BİLGEM eski başkanı Hasan Palaz, Hamza Turhan, Gökhan Vıcıl ile avukatları katıldı.

Hazırladıkları raporun Başbakanlık Teftiş Kurulu'na bilgi verirken Böcek Davası ile ilgili olduğunu öğrendiğini belirten Hasan Palaz, sanık Hamza Turan'ı ilk defa böcek davasında tanık olarak ifade verdiği sırada gördüğünü aktardı. MİT'in kendilerine gönderdikleri yazıda teknik destek istediklerini aktaran Palaz, "Raporu hazırladıktan sonra üst yetkili olduğum için imzaladım. Böcek Davası'nda yargılanan kişileri de tanımıyorum." dedi.

Hasan Palaz'ın avukatı Gökhan Güni de şunları söyledi: "Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada müvekkilim beraat etmiştir. Bu karar müvekkilimin hazırladığı raporun doğru olduğunu kanıtlıyor."

Diğer sanık Hamza Turan da istenilen raporun Böcek Davası ile ilgili olduğunu bilmediğini ve bunu Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun kendisini çağırdığında öğrendiğini dile getirdi.

Yaptıkları işlemlerin TÜBİTAK'ın işleyişine uygun olduğunu vurgulayan sanık Gökhan Vıcıl, "Böcek Davası'ndaki sanıkları tanımam, buradaki sanık Hamza Turhan'ı da tanımam." ifadelerini kullandı.

Sanık avukatların taleplerini dinleyen mahkeme, o dönemde Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın duruşmaya katılma talebini kabul etti. Mahkeme ayrıca, 3 sanık için 100 bin TL kefalet karşılığı tahliyesine karar verdi.

3 sanık hakkında kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçundan dava açılmıştı. Sanıklara, Başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan'ın evine ve çalışma böcek konulduğu iddiası ile açılan davada sahte rapor düzenleyerek sanıkları korudukları suçlamaları yöneltiliyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Hasan Palaz'a 'böcek' davasından tahliye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER