Hastane çalışanları güne sporla başlıyor


İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, örnek bir uygulamaya imza attı. "Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur" sözünden yola çıkan hastane yönetimi, Başhekim Serdar Pedükcoşkun ve Başhekim Yardımcısı Özlem Özdemir Yılmaz öncülüğünde sabah sporu uygulamasına başladı. Germe ve gevşetme hareketlerinden oluşan egzersiz seansı, hastane personeli tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Mesaiden önce bahçede toplanan çalışanlar, fizik tedavi uzmanı olan Başhekim Yardımcısı Dr. Yılmaz eşliğinde spor yapıyor. Personelin sabah sporuna, hastalar odalarından eşlik ediyor. Egzersizler sayesinde salgılanan endorfin hormonu sebebiyle güne daha mutlu ve zinde başlayan çalışanlar, 15 dakika süren sabah seansını kaçırmıyor. Başhekim Pedükcoşkun da spor seanslarında çalışanlarını yalnız bırakmıyor. Uygulamanın kısa sürede faydasını gördüklerini ifade eden Pedükcoşkun, "Kravatımı, ceketimi çıkarıp ben de spora katılıyorum. Önemli olan, bu gergin ve stresli yaşamdan kendimizi uzaklaştırmak, birarada bir şeyler yapabilmek. Sabah gözünü ovuşturarak gelenlerin yüzünde bir anda gülümse oluyor. 15 dakikalık egzersizden sonra gevşeyerek, güne çok daha iyi başlıyorlar. Arzu ederek katılıyorlar ve her geçen gün sayımız daha da artıyor." dedi.

Egzersizlerin, mutluluk hormonu olarak bilinen endorfin salgılanmasına yardımcı olduğu belirten Dr. Özlem Özdemir Yılmaz ise şunları söyledi: "Haftada üç gün, 10-15 dakika germe ve esneme egzersizleriyle kasları güçlendirmek için izometrik egzersizler yapıyoruz. Arkadaşlarımız seansın başında biraz zorlanıyor ama bittiğinde esnediklerini ve gevşediklerini hissediyorlar. Mesleğimiz stresli ortamda. Spor sayesinde kaslarda gelişme olurken salgılanan endorfin hormonu da mutluluk veriyor. Çalışanlarımızın her geçen gün ilgisi artıyor. Bu egzersizlerin bir avantajı da özel spor araç gereçleri gerektirmemesi. Örneğin ben etek ve topuklu ayakkabıyla egzersiz yapabiliyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Hastane çalışanları güne sporla başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER