Hatemi, Aksiyon'daki röportajının arkasında durdu


İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Aksiyon dergisi muhabirlerinden Tuğba Kaplan'a verdiği röportajın arkasında olduğunu söyledi.

Zaman gazetesinde yer alan habere göre, Sabah gazetesinin internet sitesi, Prof. Dr. Hüseyin Hatemi'ye dayandırarak, röportajın çarpıtıldığını iddia eden bir haber yayımlamıştı. Sabah, "Ben on gün önce Sayın Erdoğan'ın davetlisi olarak Cumhurbaşkanlığı makamındaydım. Nasıl böyle bir şey yazılabilir." şeklinde tırnak içi ifadeler kullanarak Hatemi ile yapılan görüşmenin hayal ürünü olduğunu ima etmeye çalışmıştı. Bunun üzerine Hüseyin Hatemi ile görüşen Aksiyon, çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı. Hatemi, Aksiyon'a verdiği röportajın arkasında olduğunu ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Haber dergisi Aksiyon'un Hüseyin Hatemi ile yaptığı röportaj, bazı haber sitelerinde çarpıtılarak alıntılandı. Gündeme damgasını vuran röportajın ardından Hatemi ve avukatı Fidel Okan, ölüm tehditleri geldiğini, bu kişiler hakkında dava açacaklarını açıkladı. Hatemi, gelen baskılara Twitter hesabından "Bir Ogün Samast elbette bulunur, benim yaşım neredeyse seksene varacak ölümden mi korkacağım? Ne var ki yakınlarıma iğrenç riyakârlıkla gelen telefonlar onları maalesef iyice korkuttu." diye cevap vermişti. Tehditlere daha fazla dayanamayan Hüseyin Hatemi, daha sonra Twitter hesabını kapattı.

AKSİYON NOKTAYI KOYDU

Tartışmalara son noktayı koyan Aksiyon, Hatemi ile yapılan röportajın ses kaydını yayımladı.

Röportajın ses kaydını orijinal linkinden dinlemek için TIKLAYINIZ. CİHAN
<< Önceki Haber Hatemi, Aksiyon'daki röportajının arkasında durdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER