Havuzun uydurma haberine avukatlardan yalanlama

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatları internet üzerinden yaptıkları yazılı açıklama ile Sabah gazetesinin haberini yalanladı. Gazetede Hocaefendi'nin yaşadığı yerin kendince maliyetini çıkardı ve bunu kaçak sarayla kıyasladı. Havuz medyasının yaptığı haberde birçok yalanın altına imza atıldığı görüldü.

Havuzun uydurma haberine avukatlardan yalanlama

Hocaefendi'nin avukatlarının, havuz medyasının haberini yalanladığı açıklama şöyle:

Sabah gazetesi tarafından ilk defa görüntülenmiş gibi Sayın Fetullah Gülen’in yaşadığı mekanın fotoğrafı yayınlanarak, Başta Başbakan ve bazı Bakanlar olmak üzere, gazetenin yöneticileri de dahil olmak üzere tüm ziyaretçiler tarafından yalanlanacak iftiralarda bulunulmuştur.

Sayın Gülen’in yaşadığı yer ‘itibar konusu’ olmayan standartlarda bir kamp yerleşkesindedir. Kamp alanının tamamı bir vakfa aittir. Vakfın kuruluş amacına uygun olarak kullanılan, ibadet ve inziva mekanıdır. Yaşanan mekan kampa gelen misafirlerin ve Hocaefendi’den eğitim görenlerin istifadesine uygun olarak dizayn edilmiştir.

Kampa yönelik yazılan gider miktarlarının tamamı yalan olup, Türkiye’de ki benzer standartlarda eğitim kurumlarının maliyetinden fazla bir gideri yoktur.

Sayın Fetullah Gülen söz konusu kampın dar bir mekanını kendi özel alanı olarak kullanmaktadır, bu dar mekanı merak edenlerin meraklarını giderme adına rahatlıkla gezdirilmektedir. Gezenlerin kendi kayıtlarına aldığı sonrası medyada paylaştığı mekanın her köşösi herkesin malumudur. Kaldığı yere ait kira ve giderleri telif ücretlerinden mekanın sahibi olan vakfa ödemektedir. Hayatının hiçbir döneminde kıl kadar şaibenin kesinlikle bulaşmadığı hayatı, kendisini en yakından tanıyan ve takip edenlerin malumudur.

Yaşanan yerin bir ibadet ve inziva merkezi olduğunun şahidi olarak Başbakan ve Bakanlardır. Başbakan ve bakanlara sorulsa mütevazi bir hayatın yaşandığı, iftiraların aksine sade bir mekan olduğu ifade edilecektir. Bugüne kadar Sayın Gülen’i ziyaret eden herkes tarafından mütevazi bir hayat yaşanan bir mekan olduğu ifade edilmiştir.

Sayın Gülen’in yaşadığı yerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile karşılaştırılmak istenmesi öncelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret olur. Bir tane bardağın maliyeti bile izah edilememiştir.

 Cumhurbaşkanlığı sarayının maliyetlerini karşılaştırmak ve makul göstermek için Sayın Gülen’in yaşadığı gibi bir değil bin mekan gösterilse mümkün olmayacaktır. O yüzden bu tür beyhude gayretlerden vazgeçilmelidir.

Başkalarına iftiralarla, dünyanın gözü önünde herkesin bilgisi dahilindeki israf ve saltanatı örtme gayretleri beyhudedir.

Sayın Gülen’in şahsını, itibarını hedef alan iftiralara karşı her türlü hukuk yollarına müracaat edilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

HOCAEFENDİ'NİN KALDIĞI EV VE ODA İLE İLGİLİ BİLGİLER İÇİN TIKLAYINIZ
<< Önceki Haber Havuzun uydurma haberine avukatlardan yalanlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER