HDP heyeti Silopi'de incelemelerde bulundu


Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) ikinci heyeti, 4 polisin mayınlı tuzak sonucu hayatını kaybettiği Şırnak'ın Silopi ilçesinde incelemelerde bulundu. İlçede çıkan çatışmalarda hasar gören evleri ziyaret eden heyet, amaçlarının ilçede yaşanan olayları en üst makamlara taşımak olduğunu söyledi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün polis aracının geçişi sırasında yaşanan patlamada 4 Özel Harekât polisi şehit oldu. Aralarında milletvekillerinin de olduğu 7 kişilik HDP heyeti, son günlerdeki olaylardan sonra ikinci kez Silopi'de incelemelerde bulundu. Heyeti oluşturan Şırnak Milletvekilileri Faysal Sarıyıldız, Leyla Birlik, Ferhat Encü ve Leyla İmren, HDP Diyarbakır Milletvekillileri İmam Taşçıer, Nimetullah Erdoğmuş ve Çağlar Demirel, Mardin Milletvekili Birsel Yıldırım ve DTK-İHD temsilcileri olay yerinde araştırma yaptı.

Çatışmalarda ev ve iş yeri zarar gören vatandaşların evlerinde inceleme yapıldı. Yaşanan olayla ilgili bir vatandaşın evinde açıklama yapan Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, amaçlarının ilçede yaşanan olayları en üst makamlara taşımak olduğunu ifade etti.

"Biz bütün bu acı ve ızdıraplara rağmen şuna inanıyor ve diyoruz ki saldırmak, güç göstermek aslında korkakların bir meziyetidir. Gerçek anlamda güçlü olan iktidarlar adil olan iktidarlardır. Bir yerde adalet varsa güç var. Eğer adalet yoksa bunun izahı yok, orada da zulüm var demektir. Biz bugün apaçık yaşanan bir haksızlık için buradayız." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber HDP heyeti Silopi'de incelemelerde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER