HDP'li Yıldırım: Cumhurbaşkanının iç siyaset üzerinden efelenme siyaseti


HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, kürsü dokunulmazlığı dışındaki tüm dokunulmazlıkların kaldırılmasını istediklerini belirterek, "Cumhurbaşkanı, Başbakan olduğu dönemden de hatırlıyoruz; son 4-5 yıldır iç siyasete malzeme yapmaya çalışıyor. Sadece iç hassasiyetler ve iç siyaset üzerinden efelenme siyaseti ötesinde hiçbir anlam ifade etmiyor bunlar. Düşünce ve ifade hürriyeti, getirilip bir fezlekede yargılama konusu yapılmak istenecek; peki ya hırsızlık, peki ya yolsuzluk. Hepsi ama hepsi irdelensin." dedi.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin açıklamaları hakkında 550 vekilin kürsü dokunulmazlığı dışındaki tüm dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istediklerini belirtti.

"Siz bir fiil işlediğinizden dolayı yargılanıyorsanız; benim milletvekili olmam, aynı fiili işlemem durumunda, beni yargılamaktan azade kılmamalı." diyen Yıldırm, bunda hiçbir çekincelerinin olmadığını kaydetti. 34 vekilin olduğu 24. dönem 600'e yakın fezleke hazırlandığını hatırlatan Yıldırım, tamamının düşünce ve ifade hürriyetiyle ilgili olduğunu ve bunların tamamının siyasi suç haline getirilmek istendiğini söyledi.

"HIRSIZLIK, YOLSUZLUK; HEPSİ İRDELENSİN"

"Düşünce ve ifade hürriyeti, getirilip bir fezlekede yargılama konusu yapılmak istenecek; peki ya hırsızlık, peki ya yolsuzluk. Hepsi ama hepsi irdelensin." diyen Yıldırım, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanı, Başbakan olduğu dönemden de hatırlıyoruz; son 4-5 yıldır iç siyasete malzeme yapmaya çalışıyor. Daha öncede dönemin eş genel başkanı sayın Kışanak ile ilgili dokunulmazlığının hemen getirilip kaldırılacağını söylemişti. Öyle birşey yapmıyor. Sadece iç hassasiyetler ve iç siyaset üzerinden efelenme siyaseti ötesinde hiçbir anlam ifade etmiyor bunlar."

Cumhurbaşkanının blöf yapıp yapmadığının sorulması üzerine ise Yıldırım, "Ben öyle olduğunu düşünüyorum. Ya değilse, getirir; o da onların alnına demokrasi açısından düşürülmüş bir kara leke olarak kalır; grubu da kaldırır dokunulmazlığımızı. Çünkü onların kendi grubunun oy kullanması lazım, herhangi bir arkadaşımızın getirilmiş bir fezlekeyle dokunulmazlığının kaldırılması. Ben bunu sadece siyasi olarak düşüncelerin ifade edilmesi üzerinden ele alınmasını, bu ülkenin 2016 yılına yakıştıramıyorum. Biz dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşıymışız gibi bir anlam çıkarılmamalı bundan." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber HDP'li Yıldırım: Cumhurbaşkanının iç siyaset üzerinden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER