Helin ve Emir'in ölümüyle ilgili güvenlik kamerası kayıtları inceleniyor


İzmir'in Buca ilçesinde, 8 yaşındaki Helin Ç. ve kurtarmak istediği 1 yaşındaki Emir Ç.'nin hayatını kaybettiği yangından kurtulan diğer üç kardeşin evlerinin yanındaki özel hastaneye gitmesi, güvenlik kameralarına yansıdı. Tutuklanan K.K.'nin olay sırasında başka bir noktada olduğunu söylemesi üzerine bölgedeki güvenlik kameralarının kayıtları uzman ekipler tarafından incelemeye alındı.

Yangın Kuruçeşme Mahallesi, 203/1 Sokak, 5 numaradaki tek katlı evde, dün saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Evden çıkan alevleri görenler, itfaiye ve polise haber verdi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken evde bulunan 3 yaşındaki Ata Ç., 5 yaşındaki Baran Ç. ve 6 yaşındaki Arda Ç., yan sokakta bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Yangın söndürülürken çatısı çöken bina kullanılamaz hale geldi. Eve giren itfaiye erleri, kardeşlerden Helin Ç. ve Emir Ç.'nin cansız bedenlerini yan yana buldu. Ayrı yaşadıkları öğrenilen anne Arife Ç. ve baba Ferhat Ç. sinir krizi geçirdi. Helin ve Emir, savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Kardeşlerin, DNA tahlillerinin ardından toprağa verileceği öğrenildi. Mahalle sakinleri, üç kardeşini evden Helin Ç.'nin çıkardığını, daha sonra en küçük kardeşini kurtarmak için girdiği evde onunla birlikte hayatını kaybettiğini anlattı.

Hastanede tedavi altına alınan diğer üç kardeşin, "Evimizi sakallı biri yaktı." demesi üzerine polis, çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceliyor. Soruşturma başlatan polis Arife Ç., Ferhat Ç. ve Kadir K.'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedilen anne ve baba tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, Kadir K. tutuklandı. Tedavileri tamamlanan diğer üç kardeş ise Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edildi. Olay günü çiftin, boşanmayı konuşmak için bir yakınlarının yanında olduğu öğrenildi. Emniyetteki ifadesinde, pişman olduğunu söyleyen anne Arife Ç.'nin, "Boşanmayı konuşmak için Menderes'teydim. Geç oldu. Ablaları bakar diye dönmedim." dediği öğrenildi.

KURTULAN ÇOCUKLAR KAMERADA

Yangında 8 yaşındaki Helin Ç.'nin kurtardığı kardeşleri, dumandan etkilenen 3 yaşındaki Ata, 5 yaşındaki Baran ve 6 yaşındaki Arda'nın evlerinin yanıbaşındaki hastaneye telaş içinde gitmeleri, güvenlik kameralarına yansıdı.

Yangından kurtulan ve pedagog eşliğinde bilgisine başvurulan çocuklardan 6 yaşındaki Arda Ç.'nin, "K.'nin elinde kağıtlar vardı, onları yaktı." dediği, gözaltına alınıp sevkedildiği adliyede tutuklanan 31 yaşındaki K.K.'ninse ifadesinde suçlamaları kabul etmediği belirtildi. Zanlının olay sırasında başka bir noktada uyuduğunu söylediği, bunun belirlenmesi için bölgedeki bir işyerinin güvenlik kamerasının kayıtlarının incelendiği bildirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Helin ve Emir'in ölümüyle ilgili güvenlik kamerası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER