Hepsine yayın yasağı getirildi

Son dönemde kamuoyunu derinden etkileyen hemen her olay hakkında yayın yasağı getiriliyor.

Hepsine yayın yasağı getirildi

Geçtiğimiz beş yıl içinde 150'den fazla soruşturmayla ilgili ‘milli güvenlik ve kamu düzeni' bahane edilerek yayın yasağı kararı alındı. Sansür ve yasak uygulamasına çok sık başvurulması akıllara ‘Soruşturma ve olaylar karartılıyor mu?' sorusunu getiriyor. Yayın yasağı getirilen önemli olaylar özetle şöyle:

Ankara patlaması: Türkiye tarihinin en kanlı terör saldırısında 3 saniye arayla 2 canlı bomba kendini patlattı. ‘Emek, Barış ve Demokrasi' mitingine katılmak üzere Ankara Garı önünde toplanan grupta 99 kişi öldü, 400'ü aşkın insan da yaralandı. Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği soruşturma hakkında yazılı, görsel ve sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayınlara yasak getirdi.

Reyhanlı saldırısı:11 Mayıs 2013'te Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen iki ayrı bombalı saldırısında 52 kişi hayatını kaybetti, 146 kişi yaralandı. Bir gün sonra Reyhanlı Sulh Ceza Mahkemesi yayın yasağı getirdi.

Yüksekova:25 Ekim 2014'te Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde maskeli teröristler sivil kıyafetli askerlere arkadan ateş açtı, 3 asker şehit edildi. Olay yeri ve şehitlerin cenaze görüntülerini kapsayan şekilde her türlü yayın hakkında yasak kararı alındı.

Bingöl suikastı:Kobani eylemlerinin sürdüğü 8 Ekim 2014'te gece saatlerinde Bingöl'de gerçekleştirilen saldırıda Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu şehit edilmişti. Bingöl Sulh Ceza Hakimliği, olayla ilgili yayın yasağı getirdi.

Musul konsolosluk baskını:Musul'u ele geçiren IŞİD terör örgütü 11 Haziran 2014'te Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nu basıp 49 Türk vatandaşını rehin aldı. 5 gün sonra yayın yasağı getirildi.

Uludere faciası:28 Aralık 2011'de Şırnak'ın Uludere ilçesinde 34 sivil vatandaşın öldürüldüğü hava bombardımanı hakkında olaydan kısa süre sonra yayın yasağı konuldu.

17-25 Aralık soruşturmaları:17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarının kamuoyunda konuşulmaması ve gündeme gelmemesi için mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alındı.

MİT TIR'ları:Hatay ve Adana'da, Suriye'deki gruplara silah taşıdığı ileri sürülen MİT'e ait TIR'ların savcılık kararıyla durdurulması hakkında 14 Ocak 2015 tarihinde yayın yasağı getirildi.

Soma maden kazası: Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin öldüğü maden faciasıyla ilgili haberler hakkında televizyon kuruluşları RTÜK tarafından uyarıldı.

Zaman
<< Önceki Haber Hepsine yayın yasağı getirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER