Şimdi de bir doktor...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret iddiasıyla bu kez bir doktor işten atıldı.

Şimdi de bir doktor...

Aydın'da görev yapan Bilgin Çiftçi hakkında, sosyal medyada yayımladığı “Gollum ve Erdoğan” fotoğrafıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Savunması alınan Çiftçi, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından memuriyetten men edildi.

Pratisyen hekim Bilgin Çiftçi, geçtiğimiz günlerde “Yüzüklerin Efendisi” filminin karakterlerinden “Gollum” ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “Yeme, şaşma ve hayret” hallerinin yan yana koyulduğu fotoğrafı, sosyal medya hesabında yayımladı. Bunun üzerine Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'nda savunması alınan Çiftçi, devlet büyüklerine hakaret suçundan görevden alındı. Çiftçi'ye, Erdoğan'a hakaret etmek ve Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesinde yer alan, “Yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi veya ideolojik amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzerlerini basmak, çoğaltmak, dağıtmak veya bunları kurumların herhangi bir yerine asmak veya teşhir etmek” suçlaması yöneltildiği öğrenildi.

Bilgin Çiftçi'ye verilen cezayı kınayan Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, aile hekimlerine karşı hukuksuz ve haksız linç kampanyaları yapıldığını söyledi. Kararın kabul edilemeyeceğini belirten Aydın, “Bu yapılan kamu görevlisine hakaret değil, görevini hatırlatmaktır. İcraatlarını mizahi bir üslupla eleştirmektir. Devletin tepesinde bulunanlar, vatandaşlara göre daha ağır eleştirilere katlanmak zorundalar.” dedi. Çiftçi'nin avukatı Hicran Danışman da cezanın iptali için mahkemeye başvuracaklarını söyledi.

Zaman
<< Önceki Haber Şimdi de bir doktor... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER