Hidayet Karaca'dan tarihi mektup

Türk televizyon tarihinde bir ilk gerçekleşti. Samanyolu Haber TV'nin Amerika Birleşik Devletleri’nin Başkenti Washington D.C.’de açtığı yeni stüdyosu bugün açıldı. Resepsiyon Samanyolu Haber'den canlı yayınla izleyicilere aktarıldı.

Hidayet Karaca'dan tarihi mektup!

Türk televizyon tarihinde bir ilk gerçekleşti. Samanyolu Haber TV'nin Amerika Birleşik Devletleri’nin Başkenti Washington D.C.’de açtığı yeni stüdyosu bugün açıldı. Resepsiyon Samanyolu Haber'den canlı yayınla izleyicilere aktarıldı.

Biz diziden terör örgütü çıkarılarak cezaevine konan Samanyolu Yayın Grubu başkanı Hidayet Karaca'da Samanyolu Yayın Grubunun Washington D.C.’de açtığı stüdyo için bir mektup kaleme aldı.

İşte Hidayet Karaca'nın o mektubu

Uçurumun kıyısındaki ülkemden herkese merhabalar. 

Türkçe, İngilizce Arapça ve Kürtçe dillerinde yayın yapan 14 televizyon kanalına sahip bir medya grubunun yöneticisi olarak aranızda bulunmayı arzu ederdim. Fakat sizlere bir hücreden seslenmek zorundayım. Çünkü özgürlük ve demokrasi talebinin bedelini tutuklanarak ödeyen bir gazeteciyim. 

Aralık 2013’te patlayan yolsuzluk skandalının ardından siyasal iktidarın yasakçı politikaları ülkemi uçurumun kıyısına sürükledi. Siyasal iktidar, demokrasi talebinde bulunan herkesi ve her kitleyi darbeci ve vatan haini ilan etmeye başladı. Yöneticilerin demokrasi ve hukuka aykırı eylemlerini alkışlamayan bütün gazeteciler, tehdit altında. Ben de tutuklanan gazetecilerden sadece biriyim. Terör örgütü El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide bağlantısı sebebiyle yargılanan bir grubu, polise hedef göstermekle suçlanıyorum. Bunu da bir dizinin senaryosunda o grubun adını geçirerek yapmışım. Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdiği için 16 yaşındaki çocuğun bile hücreye atıldığını görünce, bu trajikomik gerekçeye şaşırmıyorum. Sadece ülkem adına üzülüyorum. Ancak ümitliyim. 

Avrupa Parlamentosu’nun kınama kararı, Amerikan Kongresi’nden 88 milletvekilinin ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’ye yazdığı mektup, Freedom House'un raporu, dünyaya mesajımı aktaran Le Monde ve The Guardian gibi prestijli gazetelerin özgür basın talebi, inancımı artırdı. Huzur ve özgürlüklere uzanan bu yolda yalnız olmadığımızı biliyorum. 

Samanyolu Haber kanalımızın Washington D.C’de açılan stüdyosunun da Türkiye demokrasisine ve insanlığa hizmet edeceğine inanıyorum. Biz bu amaçla yola çıktık ve bedeli ne olursa olsun asla geri dönmeyeceğiz. Yasakçı politikaların ülkemizi uçuruma yuvarlamasına seyirci kalmayacağız. 

<< Önceki Haber Hidayet Karaca'dan tarihi mektup Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER