Hırsızların para kasasını sürükleme anı kamerada

Hırsızların para kasasını sürükleme anı kamerada

Son bir yılda 8 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin girdikleri yerlerde bulunan para ve mücevher kasalarını açmadan çaldıkları belirtildi. Hırsızların bir işyerinde çaldıkları para kasasını sürükleyerek götürme anı ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Bakırköy'de bir evden hırsızlık yapan 3 kişi, devriye nöbeti yapan polisler tarafından suç üstü yakalandı. Polis ekibi, bir evin penceresinin açık olduğunu görüp şüphe üzerine evin kapı zilini çalınca hırsızlık olayı ortaya çıktı. İçerde bulunan Halis K. (22), Özgür K. (36) ve Mehmet N. A. (36) kaçmaya fırsat bulamadan kıskıvrak yakalandı.

7 AYRI HIRSIZLIK OLAYLARI DA ORTAYA ÇIKTI

Şüphelilerin ilk ifadelerinin ardından haklarında Genel Bilgi Toplama (GBT) kayıtları incelendi. Yapılan kontrollerde daha önce Bakırköy'de 5, Eyüp'te bir Küçükçekmece'de bir olmak üzere toplam yedi hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.

PARA KASASINI SÜRÜKLERKEN KAMERAYA YAKALANDILAR

Yapılan açıklamada, bu 7 hırsızlık olayından bir işyeri hırsızlığı sırasında güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde ele geçirildi. Görüntülerde şüphelilerin soğukkanlı bir şekilde çekmeceleri ve dolapları karıştırdıkları, yüzlerini bile gizlemeye gerek görmeden para kasasını yerde sürükleyerek götürdükleri görülüyor.

PENCERELERDEN ASKI YÖNTEMİ İLE HIRSIZLIK

Yapılan incelemelerde şüphelilerin, genelde alt katlardaki iş yeri ve ikametleri tercih ettikleri, içeriye ise pencerelerden girdikleri anlaşıldı. Şüphelilerin ilk ifadelerinin ardından hırsızlık olaylarına karıştığı iddia edilen Murat K. (38) de gözaltına alındı.

HAKLARINDA ÇOK SAYIDA SUÇ KAYDI VAR

İncelemelerde şüphelilerden Halis K'nin daha önceden de 7 ayrı suçlama ile ilgili olarak adliyeye sevk edildiği ortaya çıktı. Özgür K. hakkında 18, Mehmet N. A. hakkında 13 ve Murat K. hakkında ise 2 ayrı suç kaydı bulunduğu öğrenildi. Ayrıca Özgür K. ve Murat K. hakkında kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle arama kararları bulunduğu belirlendi.

Emniyetteki sorgularının ardından Bakırköy Adliyesi'ne çıkarılan 4 şüpheli, mahkemeye verdikleri ifadelerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. CİHAN
<< Önceki Haber Hırsızların para kasasını sürükleme anı kamerada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER