Hollandalı Türkler 55 yaşında kesin dönüş uygulamasına ilgi gösteriyor


Hollanda'da aralarında Türklerin de bulunduğu işsiz göçmenlere belli bir maaşla ülkelerine dönme imkanı sağlayan "Geri Dönüş Yasası" ilgi görüyor.

Amsterdam Mescidi Aksa Camii'nde bilgilendirme toplantısı düzenleyen Hollanda Göç Enstitüsü (NMI) Uzmanı Memiş Demirci, ekonomik krizin Türkleri geri dönmeye zorladığını söyledi. Demirci, "55 yaş yasası" olarak bilinen uygulamanın; işsizlik, sosyal ödenek ya da malulen emekli ödeneği alan göçmenlere 55 yaşından itibaren belli bir maaşla ülkelerine kesin dönüş yapma imkanı tanıdığını ifade etti.

İKAMET MECBURİYETİ 3 YILDAN 8 YILA ÇIKIYOR

Memiş Demirci, bilinen 45 yasasına ilave olarak, mevcut 55 yasası hakkında şunları söyledi: "Kapsamı, sadece birinci kuşak yabancılar yararlanacak tarzda daraltılan yasa, 2025 yılında tamamen sonlandırılacak. Ülkede ikamet etme mecburiyeti ise 3 yıldan 8 yıla çıkarıldı. Türklerden büyük başvuru var. Bu uygulama aslında tüm göçmenler için. Ama başvuranların yaklaşık yüzde 50'si Türkler diyebilirim." diye konuştu.

EMEKLİ OLMAK İSTEYENLER ELİNİ ÇABUK TUTSUN

Ayrıca, Türkiye'deki emeklilik hakkında da bilgi veren Demirci, Ocak 2016'dan itibaren primlerin artacağını belirterek Türkiye'den emekli olmak isteyenlerin ellerini çabuk tutmalarını istedi. CİHAN
<< Önceki Haber Hollandalı Türkler 55 yaşında kesin dönüş uygulamasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER