'Hopa yolundaki çökmelerin yapılması için kaza mı olması gerek?'

'Hopa yolundaki çökmelerin yapılması için kaza mı olması gerek?'

Artvin'de yaşanan ve üzerinden yaklaşık 2 ay geçen sel felaketinde çöken yolların hala yapılmamasına vatandaşlar isyan etti. "Çökmelerin yapılması için kaza mı olması gerek?" diye tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerin yolları bir an önce yapmasını istedi.

Yaklaşık 2 ay önce gerçekleşen sel felaketi nedeniyle Artvin Hopa yolunda çeşitli noktalarda çökmeler olmuş ve yolda şeritler teke düşürülmek zorunda kalmıştı. Aradan 2 ay geçmesine rağmen hala yolun işaretlerle tek şerit halinde devam etmesi vatandaşları çileden çıkardı. Sıkıntının daha büyük hale gelmemesi için yetkileri göreve çağıran vatandaşlar, "Hopa yolundaki çökmelerin yapılması için kaza mı olması gerek?" diye sordu. Kış ayları gelince yolların hiç yapılamayacağını belirten vatandaşlar, yetkililerin yolları bir an önce yapması gerektiğine dikkat çekti.

Bu kadar büyük bir tehlikenin, küçük bir çalışma ile bir haftada kolayca yapılabileceğini belirten vatandaşlar, şunları kaydetti: "24 Ağustos'ta büyük bir sel faciası yaşadık ve Hopa ilçemizde de 7 vatandaşımızı kaybettik. Evet, büyük bir faciaydı, felaketti. Bu arada yollarımızda zarar gördü. Borçka Hopa yolunun 7. kilometresi Demirciler mevkiinde tarihi kemer köprünün 20 metre ilerisinde meydana gelen göçükle yolun yarısı gitti. Çöken yol çok tehlikeli bir yerdedir. Normalde burası eğimi ve hatalı yapılışıyla zaten çok tehlikeliydi, şimdi yarısı yok. Bir tarafına tehlike levhası koydular, Hopa tarafına plastik dubalar ve tehlike şeridi çektiler. Dedik ki karayolları herhalde 'Şimdilik arabalar düşmesin hemen bu tehlikeyi ortadan kaldırmak için çalışacağız, bu tehlikeyi en kısa sürede yapacağız' demek istedi diye düşündük. Burayı karayolları istesin bir haftaya asfaltıyla, korkulukları, bariyerleriyle, üstelik de o hatalı yapılışı da bertaraf ederek yapabilir. Ama aradan neredeyse 2 ay geçti, kış geldi sonbahar yağmurları yaşmaya başladı. Henüz kazma vurmadılar. Yazık değil mi? Şimdi buraya bir araba düşse, canımız gitse, yaralansa, kaza mı diyeceğiz? Göz göre göre kazayı bekliyoruz. Bu olsa olsa bir tuzak olur! Burada kaybedeceğimiz can kaza sonucu değil, kasti nedenden hayatını kaybetmiş olur ki, buna ancak cinayet yazılır. Onun için karayollarını uyarıyoruz. Sayın valimizin bir an önce buna el koymasını istiyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber 'Hopa yolundaki çökmelerin yapılması için kaza mı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER