Hububata yurt dışı teşviği geliyor, Türk girişimci dünya pazarına ısınıyor


Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), hububat, bakliyat ve yağlı tohum ihracatının arttırılmasına yönelik güç birliği projeleriyle üyelerini dünya pazarlarına hazırlıyor. 'Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektörü İhracatı İçin Güç Birliği' adlı proje ile sektörün yurt dışındaki faaliyetleri için yüzde 75 oranında devlet desteği de sağlanacak.

GAİB hizmet binasında Mahsum Altunkaya başkanlığında toplanan Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yönetim kurulu üyeleri, 2015 yılının ilk 6 ayını değerlendirdi. Üyeler, yeni pazarlar bulunması yönünde izlenecek yollarla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Burada konuşan Başkan Altunkaya, 2015 yılının ilk 6 ayında 1 milyar 36 milyon 714 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini ifade etti. Birliğin, bulgur, mercimek ve un ihracatının sürdürülebilir bir şekilde arttırılması amacıyla hazırlanan 'Bulgur ve Mercimek Sektöründe İhracat İçin Güç Birliği' ve 'Un Sektörü İhracatı İçin Güç Birliği' projelerini başarıyla yürüttüğünü kaydeden Altunkaya, "Olumlu sonuçların alındığı bu projelerimiz ihracatımızın arttırılmasında da önemli rol oynamıştır. Bu kapsamda, hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin yeni pazarlara girişlerini kolaylaştırmak ve ihracatlarını geliştirmek amacıyla 3 yıllık bir süre için 'Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektörü İhracatı İçin Güç Birliği' adlı yeni bir proje başlatılacaktır. Konuyla ilgili gerekli çalışmalar devam ediyor." dedi.

Proje kapsamında, katılımcı firmalara öncelikle ihtiyaç, eğitim analizleri uygulanacağını vurgulayan Altunkaya, şunları kaydetti: "Firmalar ihtiyaçlarına yönelik olarak eğitim programlarına alınacak ve eğitim programını tamamlayan firmaların yurt dışı pazar araştırması, fuarlar, sektörel ticaret heyeti ve alım heyetleri gibi ortak pazarlama faaliyetlerine katılmaları mümkün olacak. Yapılacak olan ihtiyaç analizi, eğitim, yurtiçi ve yurtdışı faaliyetler için yüzde 75 oranında devlet desteğinden faydalanılacak. Destekten faydalanmak isteyen firmaların işbirliğine açık olmalarını bekliyoruz. Bu itibarla, ihracatçı firmalarımızın yeni pazarlara girişini kolaylaştırmak ve mevcut pazarlardaki ihracat potansiyelini daha iyi değerlendirmek adına, söz konusu projeye katılmak isteyen üyelerimizin, genel sekreterliğimize başvurmaları gerekiyor."

DÜNYA PAZARLARINDA DAHA ETKİN OLMAK ZORUNDAYIZ

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği üyelerinin dünya pazarlarında daha etkin rol alabilmesi için birlik olarak gerekli her türlü projenin içerisinde olduklarını da vurgulayan Altunkaya özellikle Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu'nun etkin çalışmalarının önemli sonuçlar doğurduğuna işaret etti. Altunkaya, dünyanın her tarafından ürünlerin tanıtımı için çalışma yürüttüklerini de sözlerine ekledi.

CİHAN
<< Önceki Haber Hububata yurt dışı teşviği geliyor, Türk girişimci... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER