Hukuksuz baskını ihbar eden avukata skandal cevap

Okul baskınları sırasında Nurettin Topçu İlköğretim Okulu Avukatı Çağlayan Erginay, fotokopi arama kararı ile gelen polislere itiraz etti. Arama kararının aslını istedi. Ancak, skandal bir şekilde bu talebi kabul edilmedi ve okula zorla girildi.

Hukuksuz baskını ihbar eden avukata skandal cevap

Bunun üzerine Avukat, 155 polis imdat hattını arayarak 'tespit'  ve kameraların kapatıldığı ihbarında bulundu. Ancak, hattaki polis memurları “Orası Fethullah'ın okulu mu? Bir polis bir okulda ne arar?” şeklinde cevap verdi.

İddialara göre, Avukat Eginay ile 2 polis memuru arasında şu konuşma geçti:

Avukat: Nurettin Topçu İlköğretim Okulu'nun avukatıyım. Polis memurları ellerinde fotokopi bir arama kararı ile arama yapılıyor. Okulun kamera kaydını ve sistem odasını kapatmaya çalışıyorlar. Bununla ilgili şikâyetçiyiz. Bir an önce bunun tespitinin yapılmasını istiyoruz.

155 polisi: Okulda ne arıyorlarmış?

Avukat: Arama kararı olduğunu söylüyorlar?

Polis: Orası Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulu mu? Fethullah'ın okulu mu? Cemaat okulu mu? Bu Nurettin Topçu Okulu'nda ne var?

Arama kararı olmadan arayamazlar ki

Avukat: Arama kararı olduğunu söyleyen polis ekipleri buraya geldi

Polis: Arama kararı olmadan arayamazlar ki

Avukat: Ellerindeki kağıt fotokopi

Polis: Aslı gibidir mi yapacağız?

Avukat: Tespit edilmesini istiyoruz. İkincisi gerçek dahi olsa arama kararında geçmeyen bir şekilde kamera kayıtlarını kapatmaya çalışıyorlar. Şikâyet ediyorum.

Polis: Burası cemaatin okulu mu?

BENİ ŞİKAYET ET İKİ DE ÇAY SÖYLE

Avukat: Beyefendi siz nasıl konuşuyorsunuz ya? Burası Özel Nurettin Topçu İlköğretim Okulu. Sizi şikayet etmek zorunda kalacağım.

Polis: Beni şikayet et iki de çay söyle. Burada niye arama yaptıklarını anlamadım ben sadece.

Avukat: Ellerinde arama kararı var

Polis: Beyefendi bu okul normal bir eğitim kurumuysa bir polis bir okulda ne arar onu öğrenmeye çalışıyorum. Niye sert tepki veriyorsunuz?

Biz gelmiyoruz, orada zaten polis var

Polis 2: Merhabalar, kolay gelsin. Bir ihbarınız olmuş. Orada arama yapan emniyet birimleri var değil mi? Kamera konusundan dolayı mı polis talep ediyorsunuz?

Avukat: Sadece o değil. Arama kararı bize ibraz edilmedi. Fotokopi halinde.

Polis 2: orada emniyet birimi var. Eğer bir itirazınız varsa oradaki birime veya savcılığa yapabilirsiniz. Biz gelmiyoruz.

Avukat: Zaten bizim buraya gelen emniyet birimi hakkında şikayetimiz var. Asker mi çağırmamız lazım onun için? Adam benim burada kafam silah dayasa kimi çağıracağım?

Polis 2: Zaten polis onlar. Bir konu yapıyorsa yetkilerinden dolayı yapıyordur. Yetkisini aşıyorsa savcılığa gidersiniz.
<< Önceki Haber Hukuksuz baskını ihbar eden avukata skandal cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER