Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı ile görüştü


Resmi temaslarda bulunmak üzere Bakü'ye gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve başkanlığındaki heyet, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanovla görüştü.

Bakü'de Savunma Bakanlığı'na gelen Akar, burada askeri törenle karşılandı. Hulusi Akar, tören kapsamında 'Şeref Defteri'ni imzaladı. Törenin ardından ise ikili ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirildi. Görüşmede konuşan Akar, iki ülke ilişkilerinin tarihi köklere dayandığını ve Azerbaycan'ın Türkiye'nin önemli ortağı olduğunu söyledi. İki ülke arasında askeri işbirliğinin daha da geliştirilmesinin taraftarı olduklarını belirten Genelkurmay Başkanı, "Bu tür karşılıklı iş birliğimiz başka hiçbir ülkeye karşı değil, bölgede bulunan ülkelerimizin güvenliğinin sağlanması amacını taşıyor." dedi.

Türkiye ile Azerbaycan arasında stratejik ortaklığın sürekli geliştiğine vurgu yapan Savunma Bakanı Hasanov da, konuşmasında Ermenistan ile Azerbaycan arasında sorunun bölgesel istikrarı olumsuz etkilediğini dile getirdi. İki ülke işbirliği çerçevesinde son yıllarda ortak yapılan askeri tatbikatların önemine değinin Hasanov, "Askeri eğitim alanında elde edilen başarılar ve kardeş ülkeler arasında deneyim alışverişinin sürekli olması bizi çok sevindiriyor. Son yıllarda Türkiye'nin askeri okullarında 6 binden fazla Azerbaycan subayı eğitim gördü. Bu da silahlı kuvvetlerimizin güçlenmesinde ve gelişmesinde katkıda bulunuyor." dedi.

Görüşme sonunda Akar'a iki ülke arasında askeri işbirliğinin güçlendirilmesinde gösterdiği hizmetlerden dolayı "Askeri işbirliği alanında hizmetler" madalyası verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı ile görüştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER