İngiliz Büyükelçisi Moore de Star gazetesini yalanladı


Star Gazetesi'ne ABD Büyükelçiliği'nden sonra bir yalanlama da İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore'den geldi. Moore, "Bugünkü Star gazetesinde Cem Küçük'ün, 'News of the World gazetesinin İngiliz devleti tarafından kapatıldığı' yönündeki asılsız haberi tekrarladığını gördüm. Bu tamamen gerçek dışıdır." dedi.

Birleşik Krallığın Ankara Büyükelçisi Richard Moore, resmi Twitter hesabından şu değerlendirmede bulundu: "Bugünkü Star gazetesinde Cem Küçük'ün, 'News of the World gazetesinin İngiliz devleti tarafından kapatıldığı' yönündeki asılsız haberi tekrarladığını gördüm. Bu tamamen gerçek dışıdır. Gazeteyi kapatma kararını News International kendisi almıştı."

İNGİLTERE'DEN ÖNCE ABD'DEN STAR'A YALANLAMA

Gün içinde ABD Büyükelçiliği de Star Gazetesi'nde bugün yer alan bir haberi sert bir dille eleştirmişti. Elçilik, "Söz konusu gazetenin, ABD'nin Türk hükümetine karşı veya Türkiye'deki seçimlerin sonuçlarını etkilemeye yönelik bir komplo içerisinde olduğuna ilişkin iması da aleni bir yalandır" ifadesini kullandı.

Açıklamada ayrıca, "Star gazetesinin gerçek dışı iddiaları özellikle ahlaktan yoksun olup, potansiyel olarak tehlikelidir." denildi. CİHAN
<< Önceki Haber İngiliz Büyükelçisi Moore de Star gazetesini yalanladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER