İngiliz Dışişleri Bakanı Hammond, Akıncı'yı ziyaret etti


İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı makamında ziyaret etti.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in ardından İngiliz Dışişleri Bakanı Hammond da Kıbrıs'a ziyarette bulunarak bir dizi temaslarda bulundu. Sabah saatlerinde ilk olarak Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile bir araya gelen Hammond, daha sonra Türk tarafına geçerek KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı ziyaret etti.

Hammond ile Anastasiadis'in görüşmesi Rum Başkanlık Binası'nda gerçekleşti. Görüşmede Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis de hazır bulundu.

HAMMOND: ULUSLARARASI TOPLUM ÇÖZÜMÜ DÖRT GÖZLE BEKLİYOR

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond Anastasiadis ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, uluslararası toplumun, iki toplumun çözümün çabalarını desteklemek için mümkün olduğu şekilde çalıştığını söyledi. Hammond, görüşmeden ve Anastasiadis tarafından müzakereler hakkında bilgilendirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Hammond, tüm uluslararası toplumun dört gözle çözümü arzuladığını belirtirken, bu uzun süreli soruna çözüm bulma çabalarında, iki toplumu desteklemek için mümkün olduğu şekilde çalıştıklarını ve iyimser olduğunu belirtti.

Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in birlikte iyi çalıştığını ve her ikisinin de çözüm bulunmasına bağlı olduğunu ifade eden Hammond, Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Kasulidis ile de görüşerek Kıbrıs meselesinin çözümü için başlatılan müzakerelere destek belirtti.

Kıbrıs'ta müzakerelerin son zamanlarda oldukça pozitif geçtiğine vurgu yapan Hammon İngiltere olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını da aktardı. CİHAN
<< Önceki Haber İngiliz Dışişleri Bakanı Hammond, Akıncı'yı ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER