İzmir Yaş Sebze ve Meyve Hali'nin üst örtü ve tesisatı yenilenecek


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, erken saatlerde İzmir Yaş Sebze ve Meyve Hali'ne giderek esnafın sıkıntılarını dinledi. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Meclis Başkanı Rebii Akdurak'ın da eşlik ettiği Kocaoğlu, halin üst örtü ve elektrik tesisatını yenileyeceklerini söyledi. İzmir Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği'nin sohbet toplantısına da katılarak esnafın taleplerini dinleyen Kocaoğlu, yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Kocaoğlu, mevcut kapalı alanlardaki sac çatıların soğuğu ve sıcağı geçirmeyen yapı malzemesiyle değiştirilmesi ve eskiyen elektrik tesisatının yenilenmesi çalışmalarının kısa süre içinde başlayacağını belirtti. İzmir giderek büyümesine rağmen sebze meyve halinin 150 dönüme sıkıştığını dile getiren Kocaoğlu, Tahtalı Barajı havzası içinde kalması sebebiyle alanın genişletilmesinin önünde birtakım engeller bulunduğunu söyledi. Köklü çözümün, 400-500 dönümlük bir arazi bulunarak, halin oraya taşınması olduğunu ifade etti.

İZTO Başkanı Demirtaş da halin problemlerinin çözümü noktasında Büyükşehir Belediyesi'nin geçmişten bugüne önemli çalışmalara imza attığını belirterek, Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti. İzmir Sebze ve Komisyoncuları Derneği Başkanı Orhan Doğan ise belediyenin haldeki düzensiz yapılaşmadan kaynaklanan sıkıntıları, esnafın önerilerini de dikkatte alarak büyük ölçüde ortadan kaldırdığını dile getirdi. Doğan, İzmir'e giren sebze ve meyvenin yüzde 30'unun halden geçtiğini, bunun dışında kalanların denetimi konusunda yetkili diğer kurumların belediyeye yeterli destek vermediğini, bu durumun da haksız rekabete yol açtığını ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir Yaş Sebze ve Meyve Hali'nin üst örtü ve tesisatı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER