İngiliz gazetecinin havalimanında intihar ettiği iddiası


Atatürk Havalimanı'nda ölü olarak bulunan İngiliz gazeteci Jacqueline Anne Sutton'un (50) Adli Tıp ön raporunda ölüm sebebinin intihar olduğu öne sürüldü. Kesin ölüm sebebi ceset üzerinden alınan örneklerin incelemesi sonucu ortaya çıkacak.

Havalimanına ait güvenlik kamera kayıtlarında İngiltere'den gelen Jacqueline Anne Sutton uçağı kalkmadan 2 saat 15 dakika önce Atatürk Havalimanı arındırılmış alan geldiği görüldü. Görüntülerde Jacqueline Anne Sutton'un havalimanı içinde tek başına dolaştığı, bir kafede oturduğu da görülürken kendisini takip eden şüpheli bir kişi de tespit edilemedi.

Atatürk Havalimanı'nın tuvaletinde 17 Ekim 2015 gününün gecesinde bir kadın ayakkabılarının bağlarıyla kapının arkasındaki askıya asılmış olarak bulundu. Tuvalete giren Rus uyruklu kadın bir yolcunun, haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis, incelemelerine başladı.

Üst ve eşya aramasında bu kadının, Londra merkezli Savaş ve Barışta Muhabirlik Enstitüsü Irak masası Başkanvekili Jacqueline Anne Sutton olduğu belirlendi. Gazeteci Jacqueline Anne Sutton'un şüpheli ölümünün ardından başlatılan soruşturma kapsamında cep telefonu kayıtları ve bilgisayarı incelemeye alındı.

Cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan Jacqueline Anne Sutton'ın ölümü ile ilgili olarak yapılan ilk inceleme sonunda ön otopsi raporunun hazırlandığı ifade edildi. Raporda Jacqueline Anne Sutton ölümünün intihar sonucu meydana geldiğinin kaydedildiği öne sürüldü. Raporda Jacqueline Anne Sutton'un vücudunda herhangi bir darp ya da ekimoz izine rastlanmadığı bilgisine de yer verildiği iddia edildi.

Ceset üzerinden alınan örneklerinin incelemesinin ardından Sutton'un kesin ölüm nedeni belirlenecek.

Havalimanı güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesinde Jacqueline Anne Sutton'un uçağının kalkış saatine 2 saat 15 dakika varken Atatürk Havalimanına geldiği görüldü. Saat 21.58'de Atatürk Havalimanı arındırılmış alana giriş yapan Jacqueline Anne Sutton'un güvenlik kamera görüntülerine göre kimseyle konuşmadığı ve yalnız dolaştığı tespit edildi. Bu görüntüleri inceleyen polis, bu süre içinde Jacqueline Anne Sutton'u takip eden şüpheli bir kişinin de tespit edilemediğini belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber İngiliz gazetecinin havalimanında intihar ettiği iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER