İngiltere'de çocuk 'terör' şüphelilerinde artış


İngiltere ve Galler'de geçen yıl terörle bağlantılı yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 18 yaş altı çocukların sayısında artış kaydedildiği açıklandı.

İngiltere İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Aralık 2014 – Aralık 2015 tarihleri arasında terörle bağlantılı yapılan operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin sayılarında bir önceki yıla göre düşüş yaşandığı ancak söz konusu rakamlarda 18 yaş altı şüphelilerde artış olduğu kaydedildi. Gözaltına alınanların toplam 280 kişiyle bir önceki yıla göre yüzde üç oranında azaldığı belirtilen verilerde, 280 kişiden 16'sının 18 yaşından küçük olduğu ve yüzde 60 oranında arttığı bildirildi. Açıklamada, söz konusu çocuk şüphelilerin şimdiye kadarki en yüksek sayıya ulaştığı belirtildi.

ngiltere hükümeti 280 kişiden 45'inin ise kadın olduğuna dikkat çekerek, şüpheliler arasında kadınların sayısında da artış olduğunu açıkladı.

İngiltere emniyet yetkilileri, Suriye ve Irak'ta başlayan iç savaşın ardından şimdiye kadar Ada'dan DAEŞ'e katılmak amacıyla yaklaşık 800 İngiliz vatandaşının savaş bölgesine kaçtığını açıklamıştı. Bu kişilerin yarısının ise İngiltere'ye geri döndüğünü tahmin ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber İngiltere'de çocuk 'terör' şüphelilerinde artış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER