İpek ailesinden, iki kayyım hakkında 'haneye tecavüz'den suç duyurusu


Kayyımlar Hasan Ölçer ve Hikmet Keleş, mahkeme kararı olmadan Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in annesi Melek İpek'in İncek'teki evine girerek, evin boşaltılmasını istedi. Evde bulunan Melek İpek'in kızı Pelin İpek Zenginer, İncek Polis Merkezi Amirliği'ne giderek kayyımlar hakkında 'haneye tecavüz', 'tehdit' ve 'hakaret' iddiasıyla şikayetçi oldu. Polis hem şikayetçi olanların, hem de kayyımlarına ifadesine başvurdu ve tutanak tuttu.

Edinilen bilgiye göre, dün öğleden sonra kayyımlar Hasan Ölçer ve Hikmet Keleş, Akın İpek'in makam aracına binerek Melek İpek'e ait evin önüne geldi. İddiaya göre, kayyımlar savcı talimatı ya da mahkeme kararı olmadan, güvenlikçilerin kapıyı açmasını 'işten çıkarma tehdidi' ile sağlayarak, içeri girdi. Ailenin avukatı, kayyımlara 'hangi yetkiyle buradasınız, mahkeme kararı veya savcı talimatı var mı ?' diye sordu. Kayyımlar 'Böyle bir şeye ihtiyacımız yok' cevabını verdi. Bunun üzerine ailenin avukatı polis çağırdı.

Pelin İpek Zenginer ve ailenin avukatı, İncek Polis Merkez Amirliği'ne giderek ifade verdi. Pelin İpek Zenginer ve ailenin avukatı, ifadelerinde kayyımların eve tehditle girdiğini, 'siz zaten teröristsiniz niye konuşuyoruz ki' şeklinde hakaret ettiğini belirterek, kayyımlar Hasan Ölçer ve Hikmet Keleş'ten şikayetçi oldu. Ayrıca Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görevli bir polis yöneticisi de kayyımla birlikte geldiği için aile onun hakkında da 'haneye tecavüz suçuna iştirak ettiği' iddiasıyla şikayetçi oldu. Aile, evin tapusunu da polis tutanaklarına ekletti.

KAYYIMLAR 3 ÇALIŞANIN İŞİNE SON VERDİ

Öte yandan kayyımlar Ölçer ve Keleş, çiftlikte çalışan güvenlik amiri, teknisyen ve bahçıvanı yanlarına çağırarak işten çıkardı. İşine son verilen iki çocuk babası teknisyen Onur Şahan, neden işten çıkartıldıklarını sorduklarında, kayyımların 'siz terör örgütüne hizmet ediyorsunuz' dediğini kaydetti. Şahan, şöyle devam etti: "Abdest alıp namaz kılmak, fakiri doyurmak 'terör örgütüne üyelik' ise ben terör örgütüne üyeyim. Ailenin hizmet ettiği, aç kalacak insanların vebali, bunların boynuna. Biz rızkımızın peşindeyiz."

İncek Polis Merkezi Amirliği'ne giderek kayyımlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Şahan, "Ben tertemiz bir ailenin yanında hizmet ediyorum. Allah bu ailenin yanında olacaktır." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber İpek ailesinden, iki kayyım hakkında 'haneye tecavüz'den... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER