İranlı milyarder, ünlü kulübün hissedarı oldu

İngiltere Premier Ligi yönetimi, İranlı milyarder Farhad Moshiri’nin Everton’ın yüzde 49,9’luk hissesini satın almak için yaptığı başvuruyu onayladı.

İranlı milyarder, ünlü kulübün hissedarı oldu

İranlı milyarder Farhad Moshiri’nin İngiliz ekibi Everton’ın yüzde 49,9’luk hissesini satın almak için Premier Lig yönetimine yaptığı başvuru kabul edildi. Bu gelişme sonrası 60 yaşındaki Moshiri, Everton kulübünün en büyük hissedarı oldu. Moshiri, bu işlem için elinde bulunan yüzde 15’lik Arsenal hissesini Alisher Usmanov’a satmıştı.

Anlaşma detayları ve onay kararı Everton Başkanı Bill Kenwright tarafından duyuruldu. Moshiri’nin Everton’ın FA Cup’ta oynayacağı Chelsea maçında tribünlerde ilk defa yerini alması bekleniyor. İranlı milyarderin daha önce Arsenal’le olan bağlantısı sebebiyle yapılan incelemelerde sorun bulunmadı ve anlaşma onaylandı.

“Moshiri kulübü ileriye taşıyacak müthiş bir ortak”

Farhad Moshiri, Everton yöneticisi Robert Earl’den yüzde 23’ini satın alırken, başkan Kenwright ve yönetim kurulu üyesi Jon Woods da Moshiri’nin bu satın alma işlemini gerçekleştirebilmesi için hisselerini seyreltti.

Everton’ı 1999 yılında Peter Johnson’dan 20 milyon sterlin karşılığında satın alan Bill Kenwright, 2007 yılında kulübü satma isteğinin olduğunu açıklamıştı. Kenwright, kulübün yeni hissedarı Moshiri’yi de “kulübü ileriye taşıyacak müthiş bir ortak” şeklinde tanımlamıştı.

Kaynak: Sporcope
<< Önceki Haber İranlı milyarder, ünlü kulübün hissedarı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER