Işık Üniversitesi, ISO9001 kalite sertifikasını aldı


Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Erbil şehrinde 2008 yılından bu yana faaliyet gösteren Işık Üniversitesi, ISO9001 kalite sertifikasını aldı. Bölgede ilk kez bir eğitim kurumunun ISO9001 kalite belgesini alması, sevinçle karşılandı.

Erbil'deki Dedeman Oteli'nde düzenlenen törende kalite belgesi üniversite yönetimine takdim edildi. Törene; Yüksek Öğretim Bakanlığı yardımcısı Muhammed Kadir, Başbakan Neçirvan Barzani'nin temsilcisi Necim Kadir, Selahaddin Üniversitesi rektörü Ahmet Dizayi ve çok sayıda akademisyen katıldı.

ISO9001 sertifikasını Yüksek Öğretim Bakanlığı yardımcısı Muhammed Kadir, Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Ahmet Öztaş'a takdim etti.

Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) konuşan Işık Üniversitesi İktisadi ve İşletme Bölümü Dekanı Fatih Cura, ISO9001 sertifikasının alınmasında üniversitede çalışan herkesin emeğinin olduğunun altını çizdi.
Cura:" Aldığımız sertifika, yaptığımız çalışma ve hizmetlerin yüksek kalite standartlarına sahip olduğunun bir göstergesidir. Bu sertifikayı almak için, üniversitenin çaycısından rektörüne kadar herkes çaba gösterdi. Aldığımız sertifikayı kalite girişine başlangıç olarak görüyoruz. Bundan sonraki adımımız dünyada gelişmiş üniversitelerin arasında yer almak için akreditasyon işlemlerine başlamayı planlıyoruz." ifadesini kullandı.

ISO9001 belgesi dünyanın 170 ülkesinde yüksek kalite standarttı olarak kabul ediliyor.

Erbil'de 2008 yılından itibaren faaliyet gösteren Işık Üniversitesi'nin bünyesinde; Mühendislik Fakültesi, Diş Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Bilim ve Teknoloji Fakültesi bulunmaktadır.



CİHAN
<< Önceki Haber Işık Üniversitesi, ISO9001 kalite sertifikasını aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER