İşletme Fakültesi A Blok tamamlanamıyor

İşletme Fakültesi A Blok tamamlanamıyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yapımına belediye tarafından başlanan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine bağlı Fethiye İşletme Fakültesinin A Blok Binası, belediyenin borç yükü yüzünden yapılamıyor.

Fethiye Belediye Meclisinin 2015 yılının son meclis ayı toplantısında gündem dışı bir madde olmak üzere toplam 7 madde görüşüldü. 4 madde oy birliği ile kabul edilirken, diğer üç madde imar komisyonu ile diğer işler komisyonuna aktarıldı. Meclisin en önemli maddesini ise üzerinde çok konuşulan İşletme Fakültesi'nin yapılamayan bloğu oluşturdu.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, yerel seçimlerden önce o günkü şartlarda belediyenin mali durumuna güvenerek İşletme Fakültesinin ana binasının A bloğunu yapmaya talip olduklarını açıkladı. Meclis kararıyla inşaata başlandığını fakat büyükşehir yasası ile birlikte belediye üzerine yüklenen 28 milyon borç nedeniyle inşaatı durdurmak zorunda kaldıklarını belirten Saatcı, şuan ellerinin kollarının bağlı olduğunu açıkladı. Saatcı; "Müteahhit firma belli bir yere kadar durdu. Şimdi önümüzde 2 tane yol var. Şuan emlak vergisinden dolayı 3 milyon parayı ayırdım. Bu hepimizin ya yüz akı ya da yüz karası olacak. Daha önceki müteahhit bu işten zarar etti. Onlarla karşılıklı bir sulha gireceğiz. İhaleyi fesh edip yeni ihaleye gireceğiz. İnşallah önümüzdeki sonbahara bu fakülteyi yapacağız" dedi.

AK Parti grubundan söz alan meclis üyesi Bekir Eser 18'nci maddede belediye meclisinin görevlerinin belli olduğunu hatırlattığı konuşmasında, fakülte inşaatı ile ilgili gelişmelerin meclis yetkisinin dışında olduğunu açıkladı.

Demokrat Parti grubu meclis üyesi ve Fethiye Belediyesi başkan yardımcısı Mete Atay ise: "Fethiye'ye yapılan bir fakülteyi canı gönülden desteklemek gerekiyor. Diğer iki blokun inşaatı devam ediyor. Bizim üzerimize aldığımız bölüm duruyor. Yasal bir engel yoksa hepimiz tarafından desteklenmesini düşünüyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Fethiye İşletme Fakültesi A Blokun yapımıyla ilgili madde daha detaylı inceleme ve araştırma yapılması için Ocak ayı meclis toplantısında görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste ayrıca Fethiye Şehir stadyumunun bakım ve onarımı ile Fethiye Belediye Spor Kulübü Yelken Şubesine hizmet süreleri de görüşüldü. Fethiye Belediye Spor Kulübü Yelken Şubesini kullanım hakkı 10 yıllığına belediyede kalırken, şehir stadyumu kullanım hakkı 3 yıllığına Fethiye Belediyesinde kaldı. Şehir Stadyumunun 3 yıllığına kullanım hakkının Belediye adına Spor Genel Müdürlüğü'nden sözleşme karşılığı yapılacak protokoller veya imzalanacak sözleşmeler için Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ya yetki verilmesiyle ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. CİHAN
<< Önceki Haber İşletme Fakültesi A Blok tamamlanamıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER