İspanya Başbakanı Rajoy: Önceliğimiz IŞİD'le mücadele


İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, G20 Zirvesi'nin ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Gerçek düşmanın IŞİD olduğunu vurgulayan Rajoy, "Bugün hepimizin önceliği gerçek düşman IŞİD, ve aynı zamanda veya sonrasında Suriye'nin sorununu ya da başka bir ülkeninkini çözmeye devam edebiliriz." dedi.

İspanyol Başbakan, Suriye'de durumun çok karışık olduğunu dolayısıyla uluslararası toplumun bir anlaşmaya varması gerektiğine dikkati çekti.

İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz'ın "Suriye'ye BM çatısı altında müdahaleyle" ilgili sözlerine değinen Mariano Rajoy, "Bu çok ciddi bir konu. Üzerinde düşünülmesi ve müttefiklerle birlikte hareket edilmesi gerekiyor. Bununla ilgili ne kadar az görüş beyan edersek o kadar iyi." ifadelerini kullandı.

İspanya'nın IŞİD'e karşı uluslararası koalisyon içerisinde yer aldığını hatırlatan Rajoy, Türkiye'nin Adana üssündeki Patriot füze savunma sistemini, Irak ordusunun eğitimini ve, Mali ve Cibuti'deki askeri misyonları örnek gösterdi.

Mariano Rajoy, Paris'teki saldırılar sonrası ülkesinde terör alarm seviyesinin (5 üzerinden 4) yükseltilmeyeceği ancak Fransa sınırında kontrolün artırılacağı bilgisini verdi. CİHAN
<< Önceki Haber İspanya Başbakanı Rajoy: Önceliğimiz IŞİD'le mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER