İspanya'da arkadaşlarını kurtarmak isterken boğulan öğrenci toprağa verildi

İspanya'da arkadaşlarını kurtarmak isterken boğulan öğrenci toprağa verildi

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesindeki yatılı Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'nden Avrupa Birliği(AB) projesi kapsamında İspanya'nın güneyindeki Marbella şehrine giden ve burada girdiği denizde boğularak hayatını kaybeden öğrencilerden Şakir Çelik(19) memleketi Gaziantep'te toprağa verildi. Çelik'in kuzeni Deniz Bilgi, Çelik'in profesyonel bir yüzücü olduğunu söyleyerek, denize arkadaşlarını kurtarmak için girdiğini öne sürdü.

'PROFESYONEL DERECEDE YÜZMEYİ BİLİYORDU'

Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'nden 10 öğrenci ve iki öğretmen AB'nin engelli bireylere yönelik olarak gerçekleştirdiği 'İstihdam Edilebilir Mesleki Becerileri Kazandırma Projesi' kapsamında İspanya'ya gitmişti. İspanya temasları sırasında güneydeki Marbella kentinde bulunan La Venus plajında denize giren proje ekibinden bir öğretmen ve iki öğrenci de boğularak hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybeden öğrencilerden Şakir Çelik'in cenazesi memleketi Gaziantep'e getirildi. Yeşilkent Mezarlığı'nda ki morgdan alınan cenaze buradan Oğuzeli ilçesine bağlı Körkün Mahallesi'ne getirildi. Baba Süleyman Çelik, metanetini korumaya çalışırken, "Vatan sağolsun. Oğlumuz şehit oldu. Proje için gitmişlerdi. Başarılı olup geldi. Başka söyleyecek bir şey bulamıyorum. Milletimiz sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Çelik'in naaşı, Körkün Merkez Camii'nde kılınan namazın ardından Körkün Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Öte yandan Çelik'in kuzeni Deniz Bilgi de "Çocukluktan beri çok iyi tanıyorum. Profesyonel derecede yüzmeyi biliyor. Ama o gün herhalde hava durumundan dolayı dalgalar çok fazlaydı. Bu da yüzmesine engel oldu. Kendisi zaten arkadaşlarını kurtarmak için girmişti. Herhalde dalga fazla olduğu için nefessizlikten öldü. Çok iyi bir insandı. Kimseye kötülüğü olan bir insan değildi. Başımız sağolsun." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber İspanya'da arkadaşlarını kurtarmak isterken boğulan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER