İstanbul'da tipi nedeniyle hava ulaşımı felç oldu


İSTANBUL (CİHAN)- İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları'nda birçok uçuş iptal edildi. Tipi, Atatürk Havalimanı'da hava ulaşımını felç etti. Dün yurt içi ve yurt dışı toplam 123 seferin iptal edildiğini açıklayan Türk Hava Yolları, dün akşam saatlerinden bu yana ise 256 seferin daha iptal edildiğini duyurdu.

Hava şartları nedeniyle THY resmi internet sitesinde 17-18 ve 19 Şubat 2015 tarihlerine ilişkin toplam 369 uçuş iptali yapılırken 262 uçuşun 18 Şubat, 72 seferin ise 19 Şubat 2015 tarihli uçuşlara ilişkin olduğu bilgisi verildi.

Yetkililer, yine de gün içinde yaşanabilecek olumsuzluklar nedeniyle yolcuların THY internet sitesi ile alo çağrı merkezini arayarak uçuşlarının son durumları hakkında bilgi alması istendi. Bu arada havalimanına geldikten sonra uçuşlarının iptal edildiğini öğrenen yolcular nedeniyle de havalimanında normal günlere oranla yoğunluk yaşanıyor.

HAVALİMANI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Öte yandan Atatürk Havalimanı, yoğun kar yağışı nedeniyle zaman görüş açısının bile kapandığı çok ilginç görüntülere sahne oldu. Zaman zaman kartpostal görüntülerini aratmayacak kar, zaman zaman da aralanan kar bulutlarının arasından kendini gösteren güneş nedeniyle adeta farklı iklimler dakikalar içinde yaşanıyor.

Sefere hazırlanan bazı uçakların, solüsyonlu ve tazyikli su ile kanat ve kuyruk bölümleri yıkanıyor. Uçuştan gelen uçakların ise buzlanan kanatları ise aynı şekilde solüsyonlu ve tazyikli su ile buzlarından arındırılıyor.

YOĞUN KAR NEDENİYLE UÇAK İNİŞLERİNE DE İZİN VERİLMİYOR

Ayrıca Atatürk Havalimanı'nda kar yoğunluğunun fazlalaştığı ve görüş açısını kapattığı zamanlarda uçakların iniş yapmasına izin verilmiyor. Bazı uçaklar havada tur atarak iniş izni verilmesini beklerken bazı uçaklar da farklı havalimanlarına yönlendiriliyor.

Ayrıca uçakların kalkış yapacakları yolda biriken kar ise belli zaman aralıkları ile iş makineleri tarafından temizleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber İstanbul'da tipi nedeniyle hava ulaşımı felç oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER