İstanbul'da kar yağışı başladı

İstanbul’da Anadolu Yakası’nın yüksek kesimlerine kar yağışı başladı.

İstanbul'da kar yağışı başladı

İstanbul’da etkili olan soğuk ve yağmur Anadolu Yakası’nın yüksek kesimlerine kar getirdi. Özellikle, Kurtköy, Yakacık, Aydos gibi bölgelerde yağmurla karışık kar yağışı görüldü. 


CUMARTESİ GÜNÜNE KADAR ETKİLİ OLMASI BEKLENİYOR

Marmara bölgesi ile kıyı Ege'de kuvvetli, yer yer ise çok kuvvetli  (21-75 kilogram/metrekare) olması bekleniyor. Kuvvetli yağış sonucu meydana gelebilecek ani sel ve su baskınlarına  karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor. Yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların bugün hava  sıcaklıklarının hissedilir derecede düşüşüyle birlikte önce Trakya'da ve  Marmara'nın batısında, akşam ve gece saatlerinde ise Marmara bölgesinin güney ve  doğusu ile kuzey ve İç Ege'de karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği,  rüzgarın da kuzeydoğu yönlerden (poyraz) kuvvetli (40-70 kilometre/saat) olarak  eseceği öngörülüyor. İstanbul'da yağışların gün boyu boyunca kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak şeklinde devam edeceği, akşam saatlerinden sonra yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. Ankara ve iç kesimlerde ise cumartesi günü kar yağışı bekleniyor. Pazar gününden itibaren sıcaklıklar tekrar yükselecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nin doğusunda ve Batı Karadeniz Bölgesi'nde kuvvetli kar yağışlarının beklendiğini duyurdu. Açıklamada "Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de görülecek yağmur şeklindeki yağışların gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşeceği Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu ve Bilecik illeri ile Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Bartın ve Sinop illerinin yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli kar yağışlarıyla birlikte rüzgarın da kuzey yönlerden kuvvetli esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Hafta başında bahardan kalma günleri yaşayan Edirne, üçüncü kez kara teslim oldu. 

Meteorolojinin günler öncesinden uyarısını yaptığı yağış sabahın erken saatlerinde yüzünü gösterdi. Yoğun bir şekilde devam eden yağış sonrasında etraf beyaza büründü. Kar kısa süre içerisinde şehir merkezi ve bağlantı yollarını kapladı.




Araçlarla kar küreme ve tuzlama çalışması yapıldı. Belediye görevlileri ise vatandaşların rahat bir şekilde yollarına devam etmesi için kaldırımlarda tuzlama ve kar temizleme çalışması yaptı. Bağlantı yollarında ise karayolları ekiplerinin çalışmaları sürüyor.



TEDBİRSİZ SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

Bu arada her kar yağışında olduğu gibi tedbirsiz yola çıkan sürücüler zor anlar yaşadı. Uygun lastiklere sahip olmayan sürücüler yollarda kaldı. Karda kalan saraçlar yollarda ulaşımda aksamalara yol açtı.



Edirne merkezde araçların yolda kalması sonucu bazı güzergahlarda trafik kilitlendi.
Beyaz örtüyle kaplanan şehir kartpostallık kış manzaralarını oluşturdu.



Vatandaşlardan Mehmet Yavuz, sürücülerin kar lastiği takmaması nedeniyle trafiğin kilitlendiğini ve yolda kaldıklarını ifade etti.

Birol Bostancı ise sürücülerin yolda kalmasını belediyenin karla mücadeleyi yeterli yapmamasına bağladı.

Günler öncesinde kar yağışı uyarısının yapıldığını belirten Bostancı, tuzlama çalışmasının yapılması durumunda böyle bir manzaranın yaşanmayacağını dile getirdi.



Kar yağışının 6 Şubat Cumartesi gününe kadar etkili olması bekleniyor. 

Marmara bölgesi ile kıyı Ege'de kuvvetli, yer yer ise çok kuvvetli  (21-75 kilogram/metrekare) olması bekleniyor. Kuvvetli yağış sonucu meydana gelebilecek ani sel ve su baskınlarına  karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor. Yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların bugün hava  sıcaklıklarının hissedilir derecede düşüşüyle birlikte önce Trakya'da ve  Marmara'nın batısında, akşam ve gece saatlerinde ise Marmara bölgesinin güney ve  doğusu ile kuzey ve İç Ege'de karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği,  rüzgarın da kuzeydoğu yönlerden (poyraz) kuvvetli (40-70 kilometre/saat) olarak  eseceği öngörülüyor. İstanbul'da yağışların gün boyu boyunca kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak şeklinde devam edeceği, akşam saatlerinden sonra yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. Ankara ve iç kesimlerde ise cumartesi günü kar yağışı bekleniyor. Pazar gününden itibaren sıcaklıklar tekrar yükselecek.






CİHAN
<< Önceki Haber İstanbul'da kar yağışı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER