İzaha muhtaç ifadeler

Yeni Asya Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz Darbe girişiminin ardından cevaplanmayan soruları sormaya devam ediyor.

Kazım Güleçyüz'den önemli analiz

Darbe girişiminin ardından günler geçmesine rağmen açıklanamayan bir sürü nokta var . Açıklanmayan noktalardan biri de 
Darbe girişimi sırasında şehit edilen TSK İnsani Yardım Tugayı Lojistik Destek Bakım Bölük Komutan ı Yüzbaşı Özkan Hekin'in durumu. Önce Şehit ilan edilen, Daha sonra hayatta bile değilken ordudan ihraç edilen daha sonra da kahraman olduğu söylenen Yüzbaşı Hekin'in durumu . 
İLGİLİ HABER 
İşte Güleçyüz'ün analizi 



O yüzbaşı için niye hala ses yok?

15 Temmuz gecesi darbeci ve hain ilan edilip ordudan atılan ve belediye mezarlığına kabul edilmeyen, ama bilahare darbeye direndiği için şehit edildiği anlaşılan Yüzbaşı Özkan Hekin’in durumu, öfke ortamında ne kadar trajik ve vahim hatalar yapılabileceğini gösterirken, ona yapılan dehşetli haksızlığın inanılmaz bir duyarsızlık ve kayıtsızlıkla geçiştirilmesi ise asla kabul edilemez.

Şehit ve mağdur yüzbaşıyı ordudan ihraç ederken çok seri hareket edenler, Kazan Savcılığının tesbitiyle kayda geçirilen büyük haksızlığın telafisine yönelik bir adım attılar mı, henüz duyamadık.

Takip edebildiğimiz kadarıyla şimdiye kadar gerek Genelkurmay, gerek Millî Savunma Bakanlığı bu konuda lütfedip de açıklama yapmış değiller. Acaba niye?

***

O diyaloğun şahitleri var mı?

Kalkışmanın başı ve sorumlusu olarak Gülen’e işaret edenlerin gösterdiği en önemli “delil”lerden biri, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’ın, Akıncılar Üssü Komutanı Tuğg. Hakan Evrim’e atfettiği ‘Sizi önderimiz Gülen’le görüştürebilirim” sözüydü. Ama Evrim ifadesinde suçlama ve iddiaları reddetti. Bu durumda iddianın başka şahitlerce de teyidine ihtiyaç yok mu? Söz konusu diyaloğun başka şahitleri varsa, gerçeğin ortaya çıkması için onların da konuşması gerekmez mi?

***

Akıncılar’daki ilahiyat doçenti

Açılıp aydınlatılması gereken düğümlerden biri de, “örgütün hava kuvvetleri imamı” olarak nitelenen ve 15 Temmuz sonrasının en çok konuşulan isimlerinden biri olan Adil Öksüz isimli şahsın konumu ve süreçteki rolü. Bu ilahiyat doçentinin, o gece en kritik ve sıcak saatlerde Akıncılar hava üssünde ne işi vardı? Gözaltına alınıp, darbecilikle suçlanan bir grup askerle birlikte elbiseleri çıkarılmış olarak görüntülenen bu kişi, daha sonra nasıl oldu da tahliye edildi ve kaşla göz arasında kayıplara karıştı? Onu özel olarak koruyup kollayan bazı derin güçler mi var? Gülen, kendisiyle birlikte çekilmiş fotoğrafı da yayınlanan bu şahısla ilgili iddialar hakkında şimdiye kadar herhangi bir açıklama yaptı mı? Eğer yaptıysa neden duyulmadı, yapmadıysa sebebi ne?
<< Önceki Haber İzaha muhtaç ifadeler Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER