'İzmir Başkanlık Sistemi Platformu' kuruldu


Başkanlık sisteminin etkin bir şekilde anlatılabilmesi amacıyla "İzmir Başkanlık Sistemi Platformu" kuruldu. Sivil toplum alanındaki çalışmalarıyla tanınan M.Metin Yardımcı'nın kurucu başkanı olduğu platform, başta Ege Bölgesi olmak üzere çeşitli şehirlerde, sistemin kamuoyuna etkili olarak anlatılabilmesi amacıyla faaliyet yürütecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Başkanlık Sistemi Platformu Başkanı Yardımcı, gönüllü bir sivil toplum kuruluşu olarak çalışacaklarını söyledi. Yardımcı, "Platformumuz bünyesinde akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işadamları, engelliler, kadın girişimciler ve üniversite öğrencileri görev yapacak. Toplumsal tüm katmanlarda paneller, basılı materyaller, radyo televizyon programları ve dernek ziyaretleriyle başkanlık sistemini anlatmaya ve kamuoyu oluşturmaya çalışacağız." dedi.

'MEVCUT SİSTEM ARTIK YETERSİZ KALIYOR'

Türkiye'nin, son dönemde yaptığı atılımlarla dünyanın etkin ülkeleri arasına girmeyi başardığını belirten M.Metin Yardımcı, "Parlamenter sistem artık Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak hale gelmiştir. Yasama, yürütme ve yargı erkleri, mevcut yasalardan kaynaklanan nedenlerle zaman zaman iş yapamaz hale gelmektedir. Tabiri caizse bu elbise artık Türkiye'ye dar gelmektedir. Anayasa değişikliğiyle birlikte Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılayabilecek, yasamanın ve yürütmenin dinamik yapısını rahatlıkla sürdürebileceği bir başkanlık sistemine duyulan ihtiyaç, etkin bir şekilde anlatılmalıdır. Biz de bir sivil toplum kuruluşu olarak bu bilinçle yola çıktık. Çalışmalarımıza katkı sağlayabilecek tüm kurum ve kuruluşların desteğini bekliyoruz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber 'İzmir Başkanlık Sistemi Platformu' kuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER