İzmir'de 25 bin ev ve işyerine Türk bayrağı dağıtılıyor


İldeki iş ve işçi dünyası ile meslek örgütü temsilcilerinin yer aldığı İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK) üyeleri, Büyükşehir Belediyesi'nin 29 Ekim 2015 akşamı düzenleyeceği Cumhuriyet Bayramı fener alayı yürüyüşüne güçlü bir katılım kararı aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 25 bin ev ve işyerine Türk bayrağı dağıtımına başladıklarını duyurdu.

İEKKK'nin 54. toplantısı, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlendi. Açılış konuşmasını yapan Başkan Kocaoğlu, 29 Ekim'i coşkuyla kutlamak için uzunca bir süredir hazırlık yaptıklarını ancak Gündoğdu Meydanı'nda düzenleyecekleri Cumhuriyet Şöleni'ni, terör olayları ve şehit haberleri yüzünden iptal ettiklerini belirtti. Her şeye rağmen, cumhuriyetin şehri İzmir'in Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutlaması gerektiğini söyleyen Kocaoğlu, İEKKK üyelerini 29 Ekim akşamı fener alayı yürüyüşüne davet etti. Özellikle şehrin sahil bölümünde yer alan 25 bin ev ve işyerine Türk bayrağı dağıtımına başladıklarını sözlerine ekledi.

Başkan Kocaoğlu'nun çağrısına destek veren iş ve işçi dünyası ile meslek örgütü temsilcileri, saat 20.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak Gündoğdu Meydanı'nda son bulacak yürüyüşe, üyesi oldukları kurum ve kuruluşlara duyuru yaparak büyük bir çoğunlukla katılacaklarını bildirdi. Kurulda ayrıca Yaşar Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Füsun Bilgen, İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Tayfun Eraslan'ın üyelikleri de kabul edildi. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de 25 bin ev ve işyerine Türk bayrağı dağıtılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER