İzmir'de esnaf ve işadamlarına burs, kurban operasyonu


İzmir'de aralarında esnaf, işadamı, avukat ve bürokratların da bulunduğu 57 kişiye yönelik, TEM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kurban, burs, bağış operasyonu düzenlendi. İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun talimatıyla yapılan operasyonda, şu ana kadar 34 kişi gözaltına alındı.

17-25 Aralık sürecinin ikinci yıldönümüne denk gelen operasyonda, aralarında esnaf, işadamı, avukat ve bürokratların da bulunduğu 57 kişi hakkında gözaltı kararı var. Önceden belirlenen yerlere saat 06.00 sıralarında yapılan polis baskınlarında, 39 kişiye ait 40 adreste arama yapıldı, 34 kişi gözaltına alındı. Bunlar arasında işadamı ve esnafların yanısıra İzmir Vakıflar Bölge Müdürü K.İ., avukatlar İ.Ç. ve M.G., işadamları M.B.S., S.S.G., Ç.K. ve M.K., bir derneğin yöneticisi A.K. ve emekli H.Ö.'nün de bulunduğu belirtildi. Hakkında yakalama kararı olanlar arasında ise Dr. M.A., Ş.N.U. ve F.O.'nun bulunduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan işadamlarından M.K.'nin bir yakını, emniyette gazetecilere, "Sabah 06.30 sıralarında eve gelen polisler, 2012'de bağışladıkları kurbanla ilgili geldiklerini söylemişler." şeklinde açıklama yaptı.

BAŞSAVCILIĞIN GÖZALTI GEREKÇESİ BURS, KURBAN, BAĞIŞ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, operasyon haberinin duyulmasının hemen ardından esnaf, işadamı, avukat ve bürokratların da bulunduğu gözaltılar ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Başsavcılığın açıklamasında, terör suçlamasıyla yapılan gözaltıların gerekçeleri olarak burs, bağış, kurban toplamak gösterildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Örgüt adına himmet, infak, burs, bağış, kurban ve benzeri adlar altında, düzenlenen toplantılarda katılanlardan ikna ya da tehdit ve şantaj yoluyla para topladıkları, bu paraları örgüte aktararak örgüte ekonomik kaynak sağladıkları iddiaları ve bu yönde ciddi bulguların bulunması üzerine daha önce Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca başlatılan ve hali hazırda devam eden soruşturma kapsamında toplanan deliller doğrultusunda haklarında yeterli şüpheye ulaşılan, aralarında işadamları, avukatlar ve bir bürokratın bulunduğu 57 kişiye yönelik olarak gözaltına alınma talimatı verilmiş, 39 kişiye ait 40 adreste arama ve el koyma işlemi yapılmıştır." CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de esnaf ve işadamlarına burs, kurban operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER