İzmir'de terör operasyonu


İzmir'de silahlı terör örgütüne üye olmaktan yakalama kararı bulunan bir kişi ile terör örgütüne sosyal paylaşım sitesinde övücü yorumlar yapan bir kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen 2 kişi tutuklandı.

Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan hakkında yakalama kararı bulunan S.A.'nın (26) Aliağa ilçesinde bir inşaatta çalıştığı bilgisinin alınması üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Düzenlenen operasyonla S.A. yakalandı. S.A.'nın kaldığı inşaat koğuşunda yapılan aramada, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın yazdığı 'Kürdistan Devrim Manifestosu' ve Ali Rıza Yurttaş'ın yazdığı 'Kürt Tarihi' isimli kitaplar, 4 adet harici bellek ile 1 adet cep telefonu ele geçirildi. S.A. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Torbalı ilçesi Atatürk Mahallesinde ise S.P. (20) isimli şahsın bir sosyal paylaşım sitesinde değişik tarihlerde PKK/KCK terör örgütü mensuplarının silahlı fotoğraflarını paylaşarak örgüt mensuplarına övücü mahiyette yorumlar yaptığının tespit edilmesi üzerine şahıs Buca ilçesinde yakalandı. S.P., 'Terör örgütünün alenen propagandasını yapmak' suçundan çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de terör operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER