İzmir Torbalı'da Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi projesi devam ediyor


İzmir'in Torbalı ilçesinde, "Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Islahı" projesi ve rekreasyon alanı düzenleme çalışmaları devam ediyor. 22 kilometrelik projenin ikinci etabı olan Çaybaşı yatağında da çalışmalara başlandı. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, çalışmaları yerinde inceledi ve bilgi aldı.

Türkiye'nin en büyük çevre ve sosyal yaşam alanı projesinin uygulanacağını belirten Başkan Görmez, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, çalışmalara 100 milyon lira harcama yapılacağını söylediğini hatırlattı. Görmez, şunları kaydetti: "Derenin iki yatağının toplam uzunluğu 44 kilometreyi buluyor. Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi'nde, 285 hektarlık alanda Torbalı tarihinin en büyük projesi uygulanacak. Bu, Torbalı ve bütün Ege ile İzmir açısından çok ama çok önemli bir projedir. Konut, inşaat, yol, asfalt projesi değildir. Suyu, toprağı, ağacı, doğayı, havayı, çevreyi koruma odaklı, heyecan verici devasa bir girişimdir. Vadinin her adası, bütün kıyıları, göletleri, su kaynakları, toprağı insanımızın sosyal yaşam kalitesini arttırmaya yönelik olacaktır. Yıllarca devam edecek olan çok uzun soluklu bir proje. Sabırla her aşamasına katkıda bulunacağız. Burada sadece Torbalı halkından değil, bütün Ege'den destek bekliyoruz."

TORBALI ZİRAAT ODASI: BÖLGEDEKİ ARAZİLERE İLAÇ OLACAK

Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin ise Fetrek'teki suyun ve toprağın değerlendirilmesinin bölgedeki arazilere büyük katkısı olacağını söyleyerek, öncelikle mevcut suyun fabrika atıklarından temizlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Girgin, "Şu an akan su, fabrika atıkları yüzünden aşırı kirli durumda. Bu suyun, temizlendikten sonra Fetrek kenarındaki arazilere verilmesi durumunda zaman zaman kuraklık yaşayan Torbalı'daki arazilere ilaç gibi gelecektir. Torbalı Belediye Başkanımız Sayın Adnan Yaşar Görmez'e teşekkür ediyorum. Bu proje bütün bir bölgenin geleceği, çocuklarımızın geleceği için çok önemli. Torunlarımıza bırakabileceğimiz büyük bir miras olacaktır." şeklinde konuştu.

PROJEDE NELER VAR?

Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi rekreasyon alanına ulaşımın, 1.5 kilometre mesafede bulunan Çaybaşı Mahallesi'ndeki İZBAN istasyonundan ring hattı kurularak sağlanması amaçlanıyor. Alanda yüzme havuzları, su sporları, göletler, olta balıkçılığı, gençlik merkezi ve izcilik merkezleri, mesire alanları, uluslararası yarışmaların yapılacağı atletizm pisti, bisiklet yolu, bisiklet park alanı, yürüyüş ve koşu yolları, yelken ve su sporları okulu, yerel ürün pazarları, açıkhava tiyatrosu, sinema, Orhun Kitabeleri, açıkhava müzesi, sanatçıların eserlerini sergileyebileceği açık sergi alanı, kültür faaliyetleri için açık tiyatro ve sinema alanı, açık tören alanı, belediye misafirhanesi, hobi bahçeleri, mesire alanları, spor alanları, at çiftlikleri, rahvan at yarışlarının yapıldığı binicilik eğitim alanı, üniversite öğrencileri için proje uygulama adaları gibi onlarca proje öngörülüyor. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir Torbalı'da Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi projesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER