Dışişleri Bakanı Çavuoğlu KKTC'de


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni kabinenin atanmasının ardından ilk yurtdışı ziyaretini KKTC'ye gerçekleştiriyor.

Çavuşoğlu, KKTC'de ilk olarak Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın mezarlarını ziyaret etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu sabah saat 09.00'da KKTC'ye geldi. Özel bir uçakla gelen Çavuşoğlu ve beraberindeki heyeti Ercan Havalimanı'nda Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak karşıladı.

Çavuşoğlu, resmi temaslarına başlamadan önce Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük'ün anıt mezarını ziyaret etti, çelenk sundu ve anıt özel defterini imzaladı. Çavuşoğlu'nun anıta çelenk sunmasının ardından Dr. Küçük huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Tören, Çavuşoğlu'nun Anıt Defterini imzalamasıyla son buldu.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu anıt özel defterine şunları yazdı:

"Aziz lider Dr. Fazıl Küçük;

Kıbrıs Türk toplumunun varlığı ve özgürlüğü uğruna verdiği mücadelesinde sergilediğiniz dirayetli önderliğinizi bir kez daha minnetle yad ediyoruz.

Bu vesile ile Türkiye'nin Kıbrıs Türk halkının haklı davasında her zaman yanında olmaya devam edeceğini bir kez daha yineliyor, aziz hatıranız önünde saygı ve şükranla eğiliyorum.

Ruhunuz şad olsun."

DENKTAŞ'IN KABRİNİ ZİYARET ETTİ

Çavuşoğlu, Küçük'ün anıt mezarının ardından Denktaş'ın kabrini ziyaret etti. Ziyaret nedeniyle düzenlenen törende ilk olarak Çavuşoğlu, Denktaş'ın kabrine çelenk koydu. Ardından sırasıyla, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi ve Çavuşoğlu, Anıt Özel Defteri'ni imzaladı.

Çavuşoğlu, defterde şu düşüncelerine yer verdi:

"Kıbrıs Türk halkının huzur ve güven ortamında yaşayan bir halk olmak için verdiği varoluş mücadelesi sonucunda, sizin öncülüğünüzde kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, Türkiye Cumhuriyetinin 64'üncü Hükümetinin Dışişleri Bakanı olarak bulunmaktan şeref duyuyorum.

Anavatan Türkiye'nin, milli mücadele ruhunun açtığı yolda bugün de aynı azimle ilerleyen, Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin yanında olacağını ve tarihi yükümlülüklerini her koşul altında yerine getireceğini bir kez daha teyit ediyor, manevi huzurunuzda saygıyla eğilirim." CİHAN
<< Önceki Haber Dışişleri Bakanı Çavuoğlu KKTC'de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER