İzmit'te Ankara'daki patlamaya tepki yürüyüşü

İzmit'te Ankara'daki patlamaya tepki yürüyüşü

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden ve yaralananlar için tepki yürüyüşü düzenlendi. KESK Dönem Sözcüsü Ethem Kartal, "20 gün önce Ankara Valiliği'ne bildirilmiş olan bu katliamın yaşanması, Ankara Valiliğinin, İçişleri Bakanlığının, MİT ve AKP'nin büyük bir zafiyetidir." dedi.

Merkez Bankası önünde bir araya gelen bazı sendika ve siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar, açtıkları pankart ve dövizlerin yanı sıra slogan atarak, Sabri Yalım Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte HDP'li eski AB Bakanı Ali Haydar Konca da yer aldı. Polis ekipleri, bazı yolları trafiğe kapattı ve geniş güvenlik önlemi aldı. Merkez Bankası önünden başlayan yürüyüş Sabri Yalım Parkı'nda son buldu. Burada, Ankara'daki patlamada hayatını kaybedenlerin isimlerini tek tek okunarak isimleri yazılı dövizler yere bırakıldı. Ardından üzerilerine karanfiller konuldu.

Grup adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Etem Kartal, olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi. Kartal, 20 gün önce Ankara Valiliğine bildirilmiş olan bu katliamın yaşanmasında Ankara Valiliğinin, İçişleri Bakanlığının, MİT ve AK Parti'nin büyük bir zafiyeti olduğunu kaydetti. Kartal, açıklamasını şöyle sonlandırdı: "24 Temmuz'dan bu yana iktidarları topyekun bir saldırı politikası hayata geçirenler, karşılarında en ufak direnç noktası bırakmak istemiyorlar. AKP, muhalif tüm kesime yönelik, hiçbir dönemde görülmediği kadar yoğunlukta ve kapsamda toplumu sindirmeye çalışıyor. Saldırıların merkezinde ise sendikalar, muhalif basın, aydınlar, düşünürler ve biat etmeyen basın ve basın emekçileridir." Grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber İzmit'te Ankara'daki patlamaya tepki yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER